Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vender den hvide december tilbage? Her er vejrudsigten for de næste dage

Generelle nyheder

11/12/2023 08:04

J. Bøgen

Der er ikke mange snemænd tilbage ude i det danske land ...

Efter et par uger med reelt vintervejr, hvidt landskab, isnende temperaturer og en konstant kamp for at undgå nærmest at høre julesange spille fra sneen, bød den forgangne weekend på et markant skifte i vejret.

Minusgrader blev til plusgrader, sneen blev erstattet med regn og slud, og mandag morgen er der ikke meget sne tilbage på jorden - hvis overhovedet noget.

Men betyder det så, at vi har fået det sidste vintervejr i denne omgang? Eller nej, lad mig omformulere det:

Betyder betyder det så, at vi nu skal indstille os på rigtig "dansk" vintervejr resten af december?

Det ved kun vejrguderne, men DMI har i hvert fald et meget godt bud på, hvordan vejret bliver her i starten af ugen.

Plusgrader

Mandag starter overskyet og med regn først på dagen, og i nordjylland lokalt slud.

Senere på dagen bliver det stedvis diset eller tåget, så pas på, hvis du skal ud at køre, da sigtbarheden kan være markant nedsat.

Temperaturerne i løbet af dagen vil ligge mellem 1 og 5 grader varme, og natten til tirsdag bliver stort set tør og skyet med temperaturer omkring frysepunktet

Det er et lavtryk over den sydlige del af Danmark, der giver regn og dis, men tirsdag begynder koldere og mere tør luft at strømme ned over Danmark fra nordøst. Det betyder faldende dagtemperaturer og nattefrost.

Tirsdag og onsdag

Derfor kan vi regne med en tirsdag, der byder på mest tørt og skyet vejr med temperaturer mellem frysepunktet og 3 graders varme.

Natten til onsdag giver enkelte slud- eller snebyger og temperaturer mellem 2 graders frost og 2 graders varme.

Onsdag bliver ligeledes mest tør og skyet, men lokalt kan man få enkelte lette snebyger.

Temperaturerne vil svinge fra fra 2 graders frost til 3 graders varme, og natten til torsdag bliver, igen, mest tør og skyet, men der er mulighed for lidt stjernekigning, da der vil komme enkelte huller i skydækket, i hvert fald i perioder.

Husk dog at tage varmt tøj på, hvis du vil ud og kigge på vinterhimlen, for temperaturerne vil nemlig svinge fra frysepunktet og ned til 5 graders frost.

Mest Læste

Annonce