Foto: Shutterstock

Godt nyt til 400.000 danskere: Bliver gratis fra 1. februar og resten af året

Nu er der rigtig godt nyt til tusindvis af danskere.

Repræsentantskabet i selskabet Andel har besluttet, at alle 400.000 andelshavere skal have en ekstraordinær rabat i 2021. En familie i et hus kan se frem til at spare små 1000 kroner i løbet af året, fortæller selskabet. 

Andels folkevalgte repræsentantskab har nemlig besluttet, at der i 2021 gives en ekstraordinær rabat til alle andelshavere.

Bestyrelsesformand i Andel – tidligere SEAS-NVE - Jens Stenbæk, kalder det tydelig og mærkbar andelshaverværdi:

"Som andelshaver får vi alle glæde af Andels investeringer i eksempelvis udrulning af fibernet og ladeinfrastruktur til elbiler og produktion af vedvarende energi. Andels repræsentantskab har derudover besluttet, at alle andelshavere skal have en kontant værdi af deres medejerskab i form af en ekstraordinær rabat i 2021," siger han i en pressemeddelelse og uddyber:

"Andel er et andelsselskab, som bygger på en historisk dansk tradition. Vi tror på et fællesskab, hvor vi hver især bidrager og gør hinanden stærkere. Som andelsselskab skal vi varetage vores andelshaveres interesser."

"Vores økonomiske overskud bliver reinvesteret direkte i at udvikle den kritiske infrastruktur og i den grønne og digitale omstilling, og vi ønsker også, at gøre en forskel for den enkelte andelshaver. Vi håber, at de 400 millioner kroner skaber ekstra energi til de private hjem og vores erhvervsliv i regionen."

Du er automatisk andelshaver, hvis du bor, har sommerhus eller driver virksomhed i Cerius’ forsyningsområde, som dækker det meste af Nordvest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne.

Sådan foregår det

Rabatten gives konkret ved, at netselskabet Cerius, der ejer og driver elnettet, nedsætter prisen for at få transporteret strømmen, altså tariffen, til 0 kroner fra den 1. februar og resten af året.

For en typisk familie på fire personer i en villa, kan besparelsen nærme sig små 1000 kroner i løbet af året, mens en mindre lejlighed vil få en besparelse på knap 500 kroner.

For butikker, børnehaver, gartnerier, landbrug og alle andre virksomhedstyper kan besparelsen svinge fra få tusinde kroner til mere end 50.000 kroner om året afhængig af elforbruget.

"Der bliver samlet set frigjort 400 millioner kroner i regionen resten af året, og det er vores forhåbning, at det vil kunne mærkes i både de private hjem og i erhvervslivet. Mange private pengepunge, lokale erhvervsdrivende, iværksættere, landbruget og store produktionsvirksomheder er hårdt ramt i øjeblikket som følge af pandemien. Når der bliver frigjort så mange millioner kroner, er det vores håb, at de omsættes til forbrug og kan hjælpe med at skubbe til den lokale og regionale vækst," fortæller Jens Stenbæk.

Du får rabatten på transport af strømmen helt automatisk. Du skal ikke selv gøre noget. Du skal dog fortsat betale resten af posterne på din elregning, herunder strøm og afgifter.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 05.03.21 Social
  Nyt ungdomspanel skal rådgive regeringen om trivsel

  Regeringen har nedsat et nyt, hurtigarbejdende ungdomspanel. Panelet skal både komme med anbefalinger til, hvordan man kan rette op på den mistrivsel, som corona-krisen har skabt, og se på, hvordan man generelt kan forbedre ungdomslivet.

 • 02.03.21 Social
  Første spadestik på ny døgnvarmestue i Aarhus

  Tirsdag d. 2. marts begynder arbejdet med at etablere en ny varmestue på arealet ved Godsbanen.

 • 26.02.21 Social
  Hver fjerde københavnske forælder ved ikke, om deres barn taler med ekstremister online

  En ny undersøgelse viser, at hver fjerde københavnske forælder ikke ved, hvem deres barn taler med online. Det er problematisk under en coronakrise, hvor børn og unge tilbringer ekstra meget tid bag skærmen, da det kan give grobund for ekstremister. Det mener beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der nu sætter en oplysningskampagne i gang med hjælp til forældrene.

 • 26.02.21 Social
  God nyhed – flere lære- og praktikpladser

  Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at der i 2020 er indgået i alt 47.855 lære- og elevpladser på erhvervsuddannelserne imod 43.856 i 2019. Det er en stigning på 3999 pladser - eller godt 9 pct. ”Det er et fantastisk resultat”, siger FH's næstformand Nanna Højlund.

 • 26.02.21 Social
  Kontrolenhed mod social dumping har gennemført 28 kontroller

  Der skal være ordentlige løn- og arbejdsvilkår på statens arbejdspladser, og derfor oprettedes der i juni 2020 en kontrolenhed, der på uanmeldte kontrolbesøg skal sikre medarbejdernes vilkår. Enheden begyndte arbejdet i oktober og har ved årsskiftet gennemført 28 kontroller.