Grundlovsdag: Studerende forsvarer demokratiet med podcasts

Demokratiets vogtere. Det kan man kalde de offentlige administratorer, der har en ansvar for at støtte op om demokratiet. Grundlovsdag lancerer studerende på administrationsbachelor-uddannelsen derfor en ny podcast om samfundslitteratur.

Bøger om samfundslitteratur indeholder ofte vigtige problemstillinger, der bør nå ud til flere for at udbrede kendskabet til de grundpiller, som demokratiet hviler på. Fra og med grundlovsdag bliver der taget fat på opgaven gennem et helt nyt samarbejde mellem University College Sjælland og forlaget Samfundslitteratur. Foreløbig skal fire bøger ud til lytterne i programmer, hvor forfattere, undervisere og også studerende også er med. 
Listen to "Hvem bestemmer hvad? - med Rasmus Jønsson" on Spreaker.

“Fagnørd” bliver titlen på programmerne, der henvender sig til dem, der er nysgerrige på samfundets indretning og udvikling. Rent praktisk bliver udsendelserne langt på administrationsbacheloruddannelsens podcast-kanal “POAcast”. 

Den første udsendelse går i luften grundlovsdag og tager fat på indholdet i den meget roste bog ”Ansvaret, der forsvandt”, der netop handler om embedsmændenes rolle i forskellige aktuelle skandalesager, såsom skattesagen., statsløsesagen, jægerbogssagen, skandalen om overbetalte sygehuse og meget andet.
I udsendelserne deltager studerende i faglige dialoger med forfatterne, der derved får mulighed for at præsentere indholdet i bogen på en ny måde, der er let tilgængelig.
Torben Kastrup, der er underviser på uddannelsen og vært for podcasten, oplever, at andre end studerende kan have stor glæde af denne type af Podcasts med vitaminer til hjernen, som ligger klar på nettet til alle dem, der vil lytte med. Og det behøver ikke kun at være studerende.
“Faglige udsendelser kan sagtens have en bredere appel end studerende. Også helt almindelige engagerede borgere kan have nytte og underholdningsværdi ud af programmerne”, siger han og fortæller, at POAcast har mange lyttere, der ikke er tilknyttet UCSJ.
“Men vi skal gerne have endnu flere med, så jeg jeg synes, at grundlovsdag er et godt tidspunkt at lancere den nye serie, for der er dagen, hvor vi skal tænke over, hvordan vi selv kan bidrage til at understøtte ånden i grundloven. Det kræver viden og det kræver forståelse, og det får man ikke ved at nøjes med overskrifterne i aviserne”, siger han.
Du finder “Fagnørd” udsendelserne ved at søge på ”POAcast” på din podcast-afspiller – eksempelvis iTunes.
 
Du kan også finde POAcast på www.spreaker.com/poacast
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.