Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ekspert forklarer: Så ofte bør du rense vaskemaskinen

Hus og have

26/04/2023 15:20

Jens Asbjørn Bøgen

Han giver også en trin-for-trin-guide til, hvordan du skal gøre det.

Vi bruger alle vores vaskemaskine mindst et par gange om ugen, hvis ikke mere, så det er vigtigt, at de bliver vedligeholdt godt. At passe en vaskemaskine er dog noget, mange af os forsømmer at gøre.

Prøv for eksempel at huske efter: Hvornår har du sidst givet din vaskemaskine et grundigt eftersyn, i stedet for blot at fokusere på, hvor rent det nyvaskede tøj er?

Forårsrengøringssæsonen er allerede godt i gang, og i den forbindelse har en ekspert været så rar at komme med svaret på alle vores bønner til rengøring af vaskemaskiner.

Så ofte skal du rense maskinen

Simon Exton, vaskemaskineekspert hos AO, fortæller til The Mirror: "Vi vil anbefale en dyb rengøring af din vasklemaskine en gang om måneden for at stoppe opbygningen af ​​meldug og snavs. Derudover vil denne ekstra omhu og opmærksomhed helt sikkert hjælpe med at forlænge maskinens levetid.

Simon forklarede også, hvordan du rengør dit apparat, : "Trin et er at dybtrense din vaskemaskinebakke, og lade den ligge i blød i varmt sæbevand, mens du rengør den indvendige skuffe for at stoppe væksten af ​​meldug (en svampespore, red.)."

Dernæst forklarede han, hvordan man rengør det indvendige af din vaskemaskine og afslørede, at den bedste ting at bruge er noget så simpelt som hvid eddike, som mange nok allerede har i hjemmet.

"Dernæst skal du sprøjte hvid eddike ind i tromlen på din maskine og rengøre skålen med en klud. Et toptip her er at sørge for, at du også gør rent bag forseglingen for at sikre, at du slipper for ophobning af snavs," fortæller eksperten.

"Det tredje trin er at rengøre grundigt indvendigt og udvendigt af både selve maskinen og dens dør og sørge for at komme af med snavs og bakterier på maskinen. Sæt endelig din vaskemaskine sammen igen, og så er du færdig."

Mest Læste

Annonce