Kronprinsessen klippede selv snoren over, da hun åbnede broen den 28. september sidste år. Arkivfoto: Shutterstock.
Kronprinsessen klippede selv snoren over, da hun åbnede broen den 28. september sidste år. Arkivfoto: Shutterstock.

Borgere om vejskilt: Det er chikane

Infrastruktur

25/8/20 2:05

Pelle Lindegaard Bügel

Kronprinsesse Marys Bro ved Frederikssund bliver ikke ligefrem rendt over ende af biler. Men nu er det et vejskilt, der vækker undren i lokalsamfundet.
Kronprinsesse Marys Bro har siden åbningen i september sidste år været genstand for meget kritik. Denne gang er det et skilt, der er mål for kritikken. Det skriver TV2 Lorry.   Broen, der er opkaldt efter Danmarks australske kronprinsesse, er en 1,4 kilometer lang højbro, der løber over Roskilde Fjord syd for Frederikssund på den del af det nordvestlige Sjælland, der også hedder Hornsherred.   Siden broen blev indviet sidste år, har den fået kritik for, at alt for få billister kører over den. Nu går kritikken i retning af Vejdirektoratet, som flere borgere mener, har sat et misvisende skilt op ved broen.   Indtil for nylig viste skiltet den kortest mulige vej til Frederikssund gennem Tørslevvej.Men så er der sat et nyt skilt op, der visen en længere vej, som går den nye betalings bro i stedet for over den gamle bro, der er gratis at køre over, og som i øvrigt hedder Kronsprins Frederiks Bro.   Dermed bliver man narret til at betale for en tur over den nye bro, samtidig med at turen også er længere, lyder kritikken.   - Det er ren chikane, siger Susanne Bartholin, som er en af flere frontpersoner i borgergruppen 'Broafgift? Nej tak!'.   Vejdirektoratet affejer kritik   Christian Tolderlund, projektleder i Vejdirektoratet,  mener  ikke, at kritikken har noget på sig - Vi ønsker at henvise bilisterne til den primære vej, som er over den nye bro. Vi foretrækker, at folk kører ad de store veje og helst undgår at køre gennem en by, hvis de ikke har et ærinde dér,  siger han Christian Tolderlund til TV 2 Lorry.   Han påpeger også, at bilisterne bliver advaret om, at de er på vej mod en betalingsbro på vejen dertil.    Broens hidtil højeste trafiktal kom i maj i år, hvor 3.512 biler kørte over broen. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.