Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Trist melding fra DMI

Infrastruktur

01/3/21 10:04

Theis

Vi har netop ramt den 1. marts, men desværre betyder det ikke, at vi får varmere vejr. Tværtimod.

Efter en weekend hvor mange danskere har oplevet dejlig solskin og temperaturer over frysepunktet. Kunne man måske foranlediges til at tro, at foråret er på vej.

Selvom 1. marts er den første officielle forårsdag, er der dog ikke noget, der tyder på, at vi slipper helt af med kulde og nattefrost endnu. 

Det fortæller vagthavende meteorolog ved DMI, Mette Wagner, til Ekstra Bladet. Hun fortæller, at selvom ugen starter pænt med plusgrader - dog i den lave ende - til de fleste danskere, så varer det formentlig ikke ved. 

Så hvis man allerede har pakket vintertøjet væk, skal man nok lige overveje at finde en lun jakke og et halstørklæde frem igen.

Sidst på ugen

"Natten til torsdag kommer vinden til at dreje mod nord, og det bringer køligere luftstrømninger ned over os," siger vagthavende meterolog Mette Wagner til Ekstra Bladet. 

DMI regner med, at det vil betyde en temperatur på mellem tre og syv grader i løbet af dagen. Når mørket falder på, så bliver det dog formentlig helt ned til frostgrader i hele Danmark. 

"Vi får nattefrost i hele landet - ned til fem graders frost."

Annonce