Aarhus kåret til Årets Europaby 2017

Politik

29/4/17 12:34

Maja Kirstine Andersen

Smilets by er for alvor kommet på alles læber i Danmark såvel som i udlandet. Udover at være Kulturhovedstad 2017 og Europas nye, hippe rejsemål, kan Aarhus nu bryste sig af endnu en titel: Nemlig Årets Europaby 2017.

Titlen og en vandrepokal er i dag blevet overrakt af Europabevægelsens formand Stine Bosse til Bünyamin Sinsek, rådmand og borgmesterkandidat for Venstre og Rabih Azad-Ahmad, rådmand, Radikale Venstre ved en ceremoni på Europabevægelsens landsmøde.

Ny Europa-sektion på DenOffentlige

Europa-debatten er blevet historisk væsentlig. Derfor kan du på DenOffentlige.dk/europaeisk-samarbejde finde en selvstændig sektion, der debatterer og formidler fra debatten om Europa og det europæiske samarbejde.

Vores Europasektion skabes i samarbejde med udgiverne på DenOffentlige.

Ved overrækkelsen fortalte Stine Bosse, at bevægelsen har valgt netop Aarhus, ’fordi byen formår at binde os europæere sammen kulturelt på tværs af grænser. Som Europæisk Kulturhovedstad er Aarhus blevet et samlingspunkt for europæisk kultur og er et vidnesbyrd på, hvad kulturen kan gøre for os som europæere. Nemlig skabe glæde, debat og ikke mindst skabe fællesskab på tværs af grænser. For mig var der aldrig tvivl om, at Europabevægelsens pris Årets Europaby selvfølgelig skulle gå til Aarhus i 2017.’

Bünyamin Sinsek tog imod prisen på byens vegne og var stolt over prisen:

”Tusind tak for den store anerkendelse, som Europabevægelsen har givet Aarhus ved at tildele os prisen som Årets Europaby. Det er vi rigtig stolte af og rammer rigtig godt ind i den dagsorden, vi har for Aarhus. Vi har et ansvar for at række ud i verden samtidig med, at vi skaber det gode liv, den gode by for de borgere, som bor i Aarhus.”

Også Rabih Azad-Ahmad udtrykte stor glæde ved prisen og glæde over at modtage prisen på byens vegne: ”jeg er glad for prisen – og glad for at Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017, kan bidrage til, at den fælles europæiske identitet vi under alle omstændigheder har, kommer til at stå stærkere. Og at Aarhus ved at række ud og invitere ind, kan skabe tråde og forbindelser udover hele Europa og på den måde understøtte hele projektets oprindelige ide: at skabe relationer og forståelse.”

Europabevægelsen uddeler prisen Årets Europaby hvert andet år og ligger i udnævnelsen vægt på, at byen aktivt fremmer grænseoverskridende arbejde og aktivt gør en indsats for at fremme europæiske tiltag i byen. Tidligere modtagere af prisen er Kolding, Sønderborg og Bornholm. 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce