Europabevægelsen vil Europa

Politik

29/04/2017 16:20

Maja Kirstine Andersen

På få år er Den Europæiske Unions forpligtende fællesskab gået hen og blevet så udfordret, at man mange steder er ophørt med at drøfte indhold og politisk vej og nu alene drøfter eksistens eller opløsning.

Ikke alene er dette farligt for fred, stabilitet og økonomisk udvikling, det stiller også spørgsmålstegn ved de værdier, som alle borgere i Europa har stået på siden Romtraktaternes tilbliven.

Ny Europa-sektion på DenOffentlige

Europa-debatten er blevet historisk væsentlig. Derfor kan du på DenOffentlige.dk/europaeisk-samarbejde finde en selvstændig sektion, der debatterer og formidler fra debatten om Europa og det europæiske samarbejde.

Vores Europasektion skabes i samarbejde med udgiverne på DenOffentlige.

Værdier som frihed, demokrati, pluralisme og mindretalsbeskyttelse. Europas demokratiske overskud er beundret i store dele af verden, og ja, vi er kendt for "slow cooking" og ikke fast food. Men ønsker man et levende demokrati i mange niveauer, så er tempoet i beslutninger nødt til at være roligt.

LÆS OGSÅ: Stine Bosse genvalgt som landsformand

Disruption i politik er revolution, og diktatur er måske effektivt, men det er ikke - og har aldrig været - foreneligt med de friheder, vi nyder i vores del af verden. Det er dog godt, at opleve at borgere i Holland ser EU-vejen. Hvordan det ender i Frankrig, kan vi kun vente på i spænding. I Rumænien bad befolkningen EU om hjælp, da deres regering var på afveje og ville legalisere bestikkelse. EU fungerer i flere tilfælde som værn omkring de værdier vore moderne samfund bygger på.  

Europabevægelsen opfordrer alle nationale politikere, både i kommuner, regioner og på Christiansborg, til at stå værn om de værdier, der i dag beskytter os alle. Om at formidle tydeligt til den danske befolkning, hvad Den Europæiske Union er. Hvor vi har indflydelse, og hvordan beslutninger træffes.

Danskerne har krav på indsigt, viden og gennemsigtighed i forhold til Den Europæiske Union. Danskerne har krav på at se tydeligt, hvordan danske politiske krav, ønsker og visioner hænger uigenkaldeligt sammen med det europæiske forpligtende fællesskab, vi er en del af. I Europabevægelsen opfordrer vi ikke kun andre til handling men går selv forrest med handling.

Gennem initiativet ”Vi Vil Europa” er vores ambition at få engageret danskerne i den europæiske debat med aktiviteter og initiativer over hele landet. Vi vil Europa – og opfordrer de nationale politikere til det samme. 

Mest Læste

Annonce