Landdistrikternes Fællesråd konstituerer bestyrelse

Politik

20/04/2017 21:15

Noa Jankovic

Bestyrelsen i Landdistrikternes Fællesråd har udpeget en næstformand og fordelt udvalgspladser.

Landdistrikternes Fællesråd har torsdag konstitueret sig ved et bestyrelsesmøde i Egtved. Til årsmødet, der blev afholdt i slutningen af marts, blev formand Steffen Damgaard genvalgt, og bestyrelsen har nu besluttet, at Karsten Gram også fortsætter på posten som næstformand.

Nye medlemmer i bestyrelsen er borgmester John Brædder fra Guldborgsund Kommune; formand for Deltidslandmændene i Landbrug & Fødevarer Klaus Høeg og Tyge Mortensen, formand for Rudme Lokalråd.

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe en bedre balance i Danmark. Rådet beskæftiger sig med at samle og dele viden, skabe netværk og udøve indflydelse på Christiansborg såvel som i de enkelte kommuner og regioner.

Bestyrelsen i Landdistrikternes Fællesråd består af:

Steffen Damsgaard, formand (opstillet af LandboUngdom)

Steffen Damsgaard blev genvalgt som formand for Landdistrikternes Fællesråd i forbindelse med det netop afholdte årsmøde i 2017. Han har været rådets formand siden 2008, hvor han overtog posten fra Lone Andersen, nuværende viceformand i Landbrug & Fødevarer. Steffen Damsgaard er født den 30. april 1976. I perioden 2004-2008 var han landsformand for LandboUngdom.

Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse har udpeget Steffen Damsgaard til at repræsentere rådet i bestyrelsen i Center for Landdistriktsforskning ved Syddansk Universitet og i regeringens rådgivende udvalg på landdistriktsområdet (DRUPL).

Karsten Gram, næstformand (opstillet af Aabenraa og Sønderborg kommuner)

Karsten Gram blev genvalgt til bestyrelsen i forbindelse med årsmødet 2017. Bestyrelsen har ligeledes genudpeget ham til posten som næstformand for Landdistrikternes Fællesråd, som han har bestredet siden 2014, hvor han første gang blev valgt til bestyrelsen. Karsten Gram er født den 17. oktober 1964. Han har igennem en længere årrække arbejdet med ledelse af mennesker og arbejder blandt andet som LAG-koordinator i LAG Sønderborg-Aabenraa og landdistriktscoach i Aabenraa Kommune.

Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse har udpeget Karsten Gram til at repræsentere rådet i Overvågningsudvalget for Landdistriktsprogrammet og Overvågningsudvalget for Hav- og fiskeriudviklingsprogrammet under Landbrugs- og Fiskeristyrelsen.

John Brædder, bestyrelsesmedlem (opstillet af Lolland, Guldborgsund 
og Vordingborg kommuner)

John Brædder blev valgt til bestyrelsen ved årsmødet 2017. Han er født den 6. februar 1962 og har siden 2009 været borgmester i Guldborgsund Kommune. John Brædder er ligeledes medlem af Realdanias repræsentantskab, bestyrelsesmedlem i Femern Belt Development og næstformand for Fonden Business Lolland-Falster.

Klaus Høeg, bestyrelsesmedlem (opstillet af Landbrug & Fødevarer)

Klaus Høeg blev valgt til bestyrelsen ved årsmødet 2017. Han er født den 17. oktober 1951. Klaus Høeg er formand for Danske Deltidslandmænd i Landbrug & Fødevarer, bestyrelsesmedlem i Landboforening Midtjylland og medlem af Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse. Han har i mange år arbejdet i luftfartsbranchen, først som luftkaptajn og efterfølgende som vicepræsident for SAS København.

Tyge Mortensen, bestyrelsesmedlem (opstillet af landsbyerne)

Tyge Mortensen blev valgt til bestyrelsen i forbindelse med årsmødet 2017. Han er født den 23. oktober 1959. Tyge Mortensen er forstander for Landsbyhøjskolen og selvstændig konsulent og foredragsholder. Derudover er han formand for Rudme Lokalråd og generalsekretær i Selskab for Fremtidsforskning.

Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse har udpeget Tyge Mortensen til bedømmelseskomitteen for Årets Landsby.

Charlotte Christiansen, bestyrelsesmedlem (opstillet af Assens Kommune)

Charlotte Christiansen blev valgt til bestyrelsen ved årsmødet i 2016. Hun er født den 5. august 1968 og er byrådsmedlem i Assens Kommune, hvor hun også er formand for Innovation- og Medborgerskabsudvalget. Charlotte Christiansen sidder i en række bestyrelser, herunder LAG MANK, den lokale aktionsgruppe for Middelfart, Assens, Nordfyn og Kerteminde kommuner.

Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse har udpeget Charlotte Christiansen til bedømmelseskomitteen for Årets Landsby.

Lars Høgh, bestyrelsesmedlem (opstillet af DGI)

Lars Høgh blev valgt til bestyrelsen ved årsmødet i 2015. Han er født den 13. november 1969 og sidder i DGI's hovedbestyrelse. Lars Høgh er vicerektor på Hjørring Gymnasium og desuden formand for DGI Skydning og en række andre bestyrelser.

Henrik Dalum, bestyrelsesmedlem (opstillet af 4H)

Henrik Dalum blev valgt til bestyrelsen ved årsmødet i 2016. Han er født den 4. september 1985. Han er formand for børne- og ungdomsorganisationen, 4H. Henrik Dalum har tidligere siddet i bestyrelsen for LandboUngdom.

Lars Steffensen, bestyrelsesmedlem (opstillet af Landsbygruppen Thy)

Lars Steffensen blev valgt til bestyrelsen i forbindelse med årsmødet i 2014. Han er født den 9. april 1965 og sidder i bestyrelsen for Landsbygruppen Thy. Lars Steffensen er derudover byrådsmedlem i Thisted Kommune og sidder i en række råd, nævn og udvalg.

Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse har udpeget Lars Steffensen til styregruppen for Spor i Landskabet samt til styregruppen for 'Prioritering af Fremtidens Arealanvendelse i Danmark' under Teknologirådet.

Mest Læste

Annonce