Tønder Kommune melder sig ind i Landdistrikternes Fællesråd

Politik

29/3/17 12:45

Noa Jankovic

Landdistrikternes Fællesråd har fået endnu et medlem. Med Tønder Kommunes indtræden repræsenterer rådet 47 kommuner rundt i hele landet.

Denne uge meldte Tønder Kommune sig ind i Landdistrikternes Fællesråd og gjorde dermed kommunen en del af arbejdet for at skabe bedre rammevilkår og udviklingsmuligheder i hele landet.

Hos Landdistrikternes Fællesråd glæder formand Steffen Damsgaard sig over det nye sønderjyske medlem.

- Der skal lyde et varmt velkommen til Tønder Kommune. Det er i fællesskab, at vi virkelig kan gøre en forskel for landets landdistrikter og yderområder. Med Tønder Kommune i vores medlemskreds er det fællesskab blevet endnu stærkere, siger han.

Tønder Kommunes Landdistriktsudvalg har indtil nu været repræsenteret i Landdistrikternes Fællesråd som såkaldt C-medlem. Nu bliver hele kommunen medlem af rådet og omplaceres derfor til et B-medlemskab.

Og det er et positivt skridt op i medlemsrækkerne, mener formanden for Landdistriktsudvalget i Tønder Kommune, Finn Hansen.

- Landdistriktsudvalget i Tønder ser ekstra muligheder i et skifte fra C-medlemskab til B-medlemskab for i højere grad at udnytte synergien mellem kommune, landdistriktsudvalg og Landdistrikternes Fællesråd - en synergi, vi mener, kan være med til at præge udviklingen i landdistriktsområderne i en positiv retning, siger han.

De seneste måneder har Landdistrikternes Fællesråd haft vokseværk. Tønder Kommune er den tredje kommune inden for lidt over en måned, som er blevet medlem - for nogle uger siden kom Silkeborg Kommune med og tirsdag blev Læsø Kommune medlem.

Med Tønder Kommune har Landdistrikternes Fællesråd 47 af landets 98 kommuner som medlemmer.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.