Foto: Steen Brogaard

Irak ønsker ikke at modtage afviste irakiske asylansøgere fra Danmark

I de sidste par uger, har der været stor fokus på afviste asylansøgere. Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) besøgte i går søndag, Irak.

Turen var planlagt med to formål, nemlig omkring den nyåbnede danske ambassade i Bagdad og for at afsøge muligheden for at sende afviste irakiske asylansøgere hjem til Irak. Jeppe Kofod sagde i går til TV 2: “Irak støtter ikke, at de her asylansøgere sendes hjem med tvang.” 

Til TV 2 fortæller den irakiske udenrigsminister: “De rejste ud, og det var deres valg. Så vi ønsker, at de skal vende tilbage efter eget valg,” Den nye danske ambassade i Irak, skal være med til at styrke dialogen mellem Irak og Danmark, og hensigten med det er, er blandt andet så Danmark på et tidspunkt kan sende de afviste asylansøgere retur til Irak. Det slår Jeppe Kofod fast, ydermere mener han, at Irak har et medansvar og at de ligesom Danmark, så skal arbejde på at det lykkes. 

Debatten på sit højeste
De seneste uger har debatten om afviste asylansøgere rast i Danmark. Debatten blussede op da integrationsminister Mattias Tesfaye (S) dukkede op i Rwanda. Det har senere vist sig, at være for at diskutere mulighederne for at etablere et dansk udrejsecenter i et afrikansk land. Debatten toppede da Mattias Tesfaye kunne oplyse at regeringen havde i sinde at etablere et nyt udrejsecenter på Sydlangeland for kriminelle udviste asylansøgere. Den plan er dog blevet droppet, efter stor kritik fra flere af Folketingets blå partier og regerings støtteparti SF. 

Intet resultat
I går søndag var Udenrigsminister Jeppe Kofod så i Irak, for at vende asyl spørgsmålet. Han holdt møder med den irakiske præsident, premierminister og udenrigsminister. Der kom intet umiddelbart ud af de møder, men Jeppe Kofod var tilfreds med møderne, til TV 2 sagde han, at de havde haft en dialog på allerøverste niveau. 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.