KL: Udligningsaftalen er en forudsætning for, at vi kan hjælpe med til at få samfundet videre

KL’s formand og næstformand opfordrer nu Folketinget til at få indgået en aftale om en reform af udligningssystemet. Det vil være helt nødvendigt for, at kommunerne kan hjælpe med til at få samfundet på benene igen oven på coronakrisen.

Opfordringen kommer i forbindelse med et formandsskabsmøde, hvor KL’s kommende forhandlinger med regeringen om kommunernes økonomi blev drøftet.

”Det er ikke fordi, vi ikke har sagt det før: En reform af udligningssystemet er helt afgørende for kommunernes økonomi og sammenhængskraft. Nu er det vigtigere end nogensinde, fordi der i den grad er behov for, at vi kender kommunernes muligheder, når vi skal hjælpe med til at bygge samfundet op efter coronakrisen. Vi forudsætter derfor, at Folketinget er på plads med en aftale om udligningssystemet, inden vi indgår en økonomiaftale for 2021,” siger formand i KL Jacob Bundsgaard.

Det vil have afgørende betydning for forhandlingerne om kommunernes økonomi, om der er indgået en aftale om udligning. Det er derfor KL’s forventning, at Folketingets partier vil indgå en aftale om udligningssystemet snarest, da forhandlingerne om kommunernes økonomi forventes indledes medio maj.

”Vi skal have samfundet i gang nu, og det er ikke muligt, hvis der fortsat er stor usikkerhed om kommunernes økonomi. Det vil der være så længe, vi ikke har fået en aftale om udligning på plads. Det er vigtigt, at Folketingets partier afsætter tilstrækkelig forhandlingstid til at kunne indgå en bred aftale. Så vi får ro omkring kommunernes økonomi,” siger næstformand for KL Martin Damm.

KL opfordrer desuden til, at der, som en del af aftalen, afsættes et beløb, der skal hjælpe de kommuner, der rammes økonomisk som en konsekvens af reformen.

Foto: Pressefoto, KL

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.