KL: Udligningsaftalen er en forudsætning for, at vi kan hjælpe med til at få samfundet videre

KL’s formand og næstformand opfordrer nu Folketinget til at få indgået en aftale om en reform af udligningssystemet. Det vil være helt nødvendigt for, at kommunerne kan hjælpe med til at få samfundet på benene igen oven på coronakrisen.

Opfordringen kommer i forbindelse med et formandsskabsmøde, hvor KL’s kommende forhandlinger med regeringen om kommunernes økonomi blev drøftet.

”Det er ikke fordi, vi ikke har sagt det før: En reform af udligningssystemet er helt afgørende for kommunernes økonomi og sammenhængskraft. Nu er det vigtigere end nogensinde, fordi der i den grad er behov for, at vi kender kommunernes muligheder, når vi skal hjælpe med til at bygge samfundet op efter coronakrisen. Vi forudsætter derfor, at Folketinget er på plads med en aftale om udligningssystemet, inden vi indgår en økonomiaftale for 2021,” siger formand i KL Jacob Bundsgaard.

Det vil have afgørende betydning for forhandlingerne om kommunernes økonomi, om der er indgået en aftale om udligning. Det er derfor KL’s forventning, at Folketingets partier vil indgå en aftale om udligningssystemet snarest, da forhandlingerne om kommunernes økonomi forventes indledes medio maj.

”Vi skal have samfundet i gang nu, og det er ikke muligt, hvis der fortsat er stor usikkerhed om kommunernes økonomi. Det vil der være så længe, vi ikke har fået en aftale om udligning på plads. Det er vigtigt, at Folketingets partier afsætter tilstrækkelig forhandlingstid til at kunne indgå en bred aftale. Så vi får ro omkring kommunernes økonomi,” siger næstformand for KL Martin Damm.

KL opfordrer desuden til, at der, som en del af aftalen, afsættes et beløb, der skal hjælpe de kommuner, der rammes økonomisk som en konsekvens af reformen.

Foto: Pressefoto, KL

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også