Foto: BUPL

Klart signal fra pædagogerne: Vi skal have mere i løn

Genvalg til Elisa Rimpler på BUPL's kongres og klart krav om et opgør med pædagogernes lønefterslæb.

BUPL’s formand gennem de sidste seks år, Elisa Rimpler, blev fredag genvalgt til en ny 2-årig periode. Det skete til stående bifald og trampen i gulvet på BUPL’s kongres i Nyborg.

Klapsalverne nåede dog nye højder, da formanden i sin beretning lovede at kæmpe for at gøre op med det historiske lønefterslæb, som pædagogerne lider under.

”Det handler ikke om, at andre offentlige faggrupper tjener for meget. Det handler om, at vi som pædagoger tjener alt, alt for lidt. Det skal vi have gjort noget ved. Og jeg er glad for, at kongressen også i den grad i dag tilkendegiver, at det er en kamp, vi skal gå hele vejen med,” siger Elisa Rimpler om valget og fortsætter:

”Vi er kommet langt de seneste år og har opnået flotte resultater for børn og pædagoger og heldigvis kæmper vi ikke alene. Vi skylder en stor tak til forældre, børneorganisationer og flere partier for opbakningen. Nu tager vi fat på et travlt og spændende år. Forhandlingerne om den historiske lov om minimumsnormeringer er inde i den absolutte slutfase, pædagoguddannelsen skal evalueres og overenskomstforhandlingerne for de offentligt ansatte venter lige om hjørnet,” siger Elisa Rimpler.

Fem nye pejlemærker

Kongressen fik også vedtaget fem nye pejlemærker for indsatsen på fritidsområdet, som BUPL’s forretningsudvalg og hovedbestyrelse skal arbejde med i de kommende år. Herunder en målsætning for minimumsnormeringer på 1:9 for de 6-9-årige.

På kongressen skulle der også findes et ny medlem af BUPL’s forretningsudvalg som erstatning for Mette Skovhus Larsen, som har valgt at udtræde efter otte år på posten som faglig sekretær i forbundet. Kongressen valgte Bitten Persson, fællestillidsrepræsentant i Lejre Kommune.

Faglig sekretær Lars Søgaard opnåede genvalg på kongressen. Det gjorde ligeledes næstformand Birgitte Conradsen og hovedkasserer Lasse Bjerg Jørgensen.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 21.04.21 Social
  Ny undersøgelse af arbejdsmiljø: Især unge er udsatte

  1 ud af 4 unge, der bringer mad ud, har været ude for en arbejdsulykke det seneste år. Men det er uklart, hvem der har ansvaret for arbejdsmiljøet, når opgaven er formidlet via en digital platform, viser en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

 • 20.04.21 Social
  Mange mønsterbrydere bruger kurser og voksenuddannelse som springbræt

  HF-enkeltfag og grundskolefag for voksne er en vigtig mellemstation for unge med ufaglærte forældre, der vil gennemføre en ungdomsuddannelse, viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Det er vigtig viden, når vi som samfund skal sørge for, at flere unge får en uddannelse, mener chefanalytiker

 • 19.04.21 Social
  Skoler tog imod enorm mængde værnemidler: Sådan er det gået

  Store mængder af hurtigtest, værnemidler og håndsprit blev i løbet af påskeugen sendt ud til skoler og uddannelsesinstitutioner, så de kunne blive klar til at tage imod deres elever og studerende i et nyt set-up med superviseret selvtest. Status efter en uges skolegang er, at den store logistiske øvelse er gået over al forventning.

 • 19.04.21 Social
  Overbevisende ”ja” til OK21 fra lærerne

  Overenskomstforhandlingerne er netop afsluttet for lærere ansat i kommuner og regioner. 85,7 % har stemt ja til forliget.

 • 16.04.21 Social
  Godt nyt til selvstændige: Ny kompensation

  Regeringen har sammen med et bredt flertal af Folketingets partier besluttet at, selvstændige mv., som har fået udbetalt under 250.000 kr. på kompensationsordningen for selvstændige, kan få kompenseret 80 pct. af revisorudgifterne i forbindelse med efterkontrol.