Kolding Kommune

Kolding Kommune

Akseltorv 1, 6000 Kolding

Telefon: 7979 7979 Website: www.kolding.dk E-mail:

Kolding Kommune

Blogs

Artikler

 • Når velfærdsløsninger skaber vækst for erhvervslivet
  08.06.18 Velfærd

  21. juni holdes konferencen PPI IMPACT. Konferencen har fokus på velfærdsudvikling gennem design med specielt fokus på, hvordan velfærdsudvikling kan udvikles i samarbejde med erhvervslivet.

 • Biodiversitetsskove skal øge mangfoldigheden i Koldings natur
  13.01.18 Bæredygtighed

  I almindelig skovdrift skover og fjerner man typisk træerne, inden de bliver rigtig gamle og går ud. Dermed fjerner man også vigtige levesteder for både dyr, svampe og planter. I Kolding har Kommunen nu omlagt to skove til biodiversitetsskove.

 • Kommunikation i børnehøjde i Kolding
  02.12.17 Bæredygtighed

  Kolding Kommunes renovationsafdeling går ned i børnehøjde i deres formidling og vejledning om sortering, genbrug og affaldsminimering.

 • Kolding sætter droner ind i kampen mod Kæmpe-Bjørneklo
  11.04.17 Bæredygtighed

  Kæmpe-bjørneklo er i kraftig tilbagegang, men arbejdet med at komme planten til livs er langt fra slut. Seneste tiltag er tilsyn med droner. Også på andre områder tager Kolding Kommuner droner i brug med udsigt til flere forskellige gevinster.

 • Ind med økologien – ud med vanedyret
  09.03.17 Bæredygtighed

  Et hop fra 21 procents økologi i 2011 i de kommunale køkkener i Kolding til 49 procent i 2016. Det kvantespring er lykkedes inden for budgettet ved at bryde vaner, tænke kreativt og dæmme op for madspild.

 • Klager fylder mindre hos borgerrådgiver
  21.10.14 Ledelse

  Borgerne i Kolding Kommune er fortsat glade for at henvende sig til kommunens borgerrådgiver. I perioden 1. juli 2013-30. juni 2014 har borgerrådgiver Birgitte Lamp haft 481 henvendelser. Antallet af henvendelser ligger stabilt i forhold til sidste år, til gengæld fylder klagerne mindre end tidligere.

 • Fyrværkerigrunden udpeget til fremtidens boligbyggeri
  08.04.13

  Kløvkær - den såkaldte fyrværkerigrund - bliver rammen for 35 nye familieboliger, som skal sætte nye standarder for innovativt, grønt boligbyggeri.

 • Hurtig hjælp til afskedigede fra LM Wind Power
  02.04.13

  1. februar blev 125 medarbejdere fra LM Wind Power A/S i Lunderskov afskediget. Nu er ni jobcentre klar med ekstraordinær hjælp til de fyrede. Det sker, efter at Beskæftigelsesregion Syddanmark netop har bevilget godt to mio. kr. til et projekt, som skal hjælpe de afskedigede medarbejdere til at komme i arbejde igen.

 • Ny vision: Kolding er internationalt fyrtårn for at designe det gode liv
  12.12.12

  Internationalt fyrtårn for design af det gode liv og inspiration for de øvrige 97 kommuner ved hjælp af designprocesser. Det er nogle af ambitionerne med Koldings nye vision 2022, som politikerne i Kolding netop har besluttet. Visionen skal sikre flere iværksættere og vækst.

 • Ældre nydanskere har samme ønsker som etnisk danske
  06.12.12

  Ældre nydanske borgere i Kolding har samme ønsker som etnisk danske. Der er ikke den store forskel på, hvad ældre med anden etnisk herkomst end dansk har af ønsker og behov, end hvad etnisk danske ældre har.

 • Lederne i Kolding får øget frihed til at styre økonomien
  19.10.12

  Kolding Kommune løsner nu tøjlerne og giver lederne øget frihed til selv at styre økonomien.

 • Indeklima tjekkes for PCB i 27 bygninger
  18.10.12

  Inden årsskiftet skal indeklimaet i 27 kommunale bygninger, herunder skoler og daginstitutioner, undersøges for det sundheds- og miljøskadelige stof PCB. "For at sikre et godt og sundt indeklima undersøger vi nu de kommunale bygninger, hvor risikoen for PCB er størst.

 • Internationalt samarbejde om socialøkonomiske virksomheder
  25.09.12

  Kolding pak integrerer nogle af de unge og dårligst stillede borgere, mens forpagteren af Cafe Geo er blind. Begge er såkaldt socialøkonomiske virksomheder, som kommuner og virksomheder fra Belgien, England og Danmark nu mødes for at skabe flere af.

 • Samarbejde omkring Folkeuniversitetet er en succes
  24.09.12

  Folkeuniversitetet og Koldings kulturinstitutioner har stor succes med samarbejdet omkring eksterne forelæsninger, foredrag og en række andre aktiviteter. Deltagertallet er næsten tredoblet siden 2010.

 • Specialcentre får større helhed i hverdagen
  17.09.12

  Et omfattende og udbygget samarbejde mellem lærere og pædagoger i Kolding Kommunes specialcentre for børn og unge med særlige behov vil i den kommende tid betyde, at børnene i centrene får en væsentlig større helhed i deres hverdag. Det er hensigten med en beslutning i kommunens Uddannelsesudvalg, hvor det er vedtaget at etablere et helhedstilbud i centrene.

 • Søren passer fodboldbanerne
  23.03.12

  Søren kommer kørende i en blå traktor med et stort metalnet spændt bagpå. Han kører tværs over en af stadionbanerne, vender, og kører tilbage igen. Det er marts. Turen er den samme, som den har været det i de 17 år, hvor Søren har været ansat ved Kolding Stadion.

 • Pigerne indtager eliteidrætslinjen
  08.03.12

  Den lange ventetid er over, når årets ansøgere til eliteidrætslinjen får svar på deres ansøgning i dag. Det er for første gang nogensinde med en klar overvægt til pigerne i den nye 7. klasse. I alt har 38 af de 85 ansøgere fået tilsagn om optagelse mens der igen i år bliver en del skuffede ansøgere.

 • Landets første OPP-plejecenter på vej
  07.03.12

  Kolding Kommune har taget et stort skridt mod åbningen af landets første plejecenter, der skal opføres og drives gennem et offentligt privat partnerskab (OPP). Ikke tidligere har nogen dansk kommune udbudt ”hele pakken” med byggeri, drift og pleje samlet til et konsortium. Det nye plejecenter placeres i Vonsild.

Navne

Cases

 • Socialøkonomi er blevet til totaløkonomi
  18.12.18 Social

  Kolding gør status efter 10 års indsats for at skabe et socialøkonomisk marked.

 • Genbrugsprojekt gør en forskel
  23.01.18 Bæredygtighed

  Affald er først affald, når fantasien slipper op, og genbrugsprojektet i Kolding RE:USE har en god fantasi.

 • Regnvand behøver ikke at ende i kloakken
  06.09.17 Bæredygtighed

  I Kolding får boligejere nu mulighed for at holde regnvandet på egen grund i stedet for at lede det ud i kloakken. Det er både en gevinst for miljøet og pengepungen.

 • Koldings bæredygtige rottekamp: Reducerede gift med over 90 procent
  21.05.17 Bæredygtighed

  Kolding Kommune har over tre år reduceret brugen af gift i kampen mod rotter med over 90 %. Samtidig er antallet af anmeldelser i samme periode stabilt.

 • Kommune oplever svindel med EAN-numre - og giver råd til at undgå det fremover
  14.12.16 Ledelse

  Svindlere har forsøgt at købe varer i Kolding Kommunes navn ved at bruge de offentligt tilgængelige EAN-numre. Nu fortæller kommunen hvordan leverandører kan afsløre svindlerne.

 • Pædagog og lektor byttede job
  12.12.16 Ledelse

  Lektor byttede job med pædagog i en måned. Det har gjort dem begge bedre, siger de.

 • Kolding laver det hjertelige jobcenter for nyttejobbere
  04.12.16 Velfærd

  En guide til lederne, opsøgende jobrådgivere og ændrede titler og navne på nogle specifikke områder, det er resultatet af den designproces Nyttejobberne i Jobcenter Kolding har deltaget i.

 • ”Datingdag” fører til bedre undervisning
  13.01.16 Ledelse

  Skolerne har fået anderledes undervisning på skemaet, og kulturinstitutionerne har givet de unge viden om historie og politik.

 • Ny folkeskole: Erstatter sløjd og håndarbejde med håndværk og design
  12.08.15 Bæredygtighed

  Koldings skoler har fået et nyt fag på skemaet. Håndarbejde og Sløjd er væk, og erstattet af et nyt fag, der hedder ”Håndværk og Design”.

 • Frivillige foreninger tjener på genbrugspladsen: Loppestationer er succes
  28.04.15 Bæredygtighed

  Frivillige foreninger glæder sig over stadigt stigende mængder af lopper, der bliver afleveret i genbrugspladsernes loppestationer

 • Lokal fodboldklub afholder fodboldturnering for flygtninge
  06.03.15 Velfærd

  Fodboldklub i Kolding arrangerer fodboldturnering for nytilkomne flygtninge. Over 50 flygtninge ventes at deltage.

 • Kommune laver socialøkonomisk strategi
  04.12.14 Velfærd

  Kolding har fået en socialøkonomisk strategi, og overskriften for strategien er "Overskud giver overskud". Tanken bag, er at menneskeligt overskud, også kan bidrage til økonomisk overskud.

 • Genbrugsstation holder døgnåbent for erhvervsaffald
  07.11.14 Infrastruktur

  Bedre service til virksomhederne. Det er målet med at udvide forsøgsordningen på genbrugspladsen Gejlhavegård i Kolding, hvor der fremover er døgnåbent for virksomheder, der afleverer erhvervsaffald.

 • Økologisk hop i kommunale køkkener
  12.08.14 Bæredygtighed

  75 % af fødevarerne i de kommunale køkkener skal være økologiske inden udgangen 2015. Det er målet, som Kolding som Green Cities-kommune arbejder hen i mod.

 • Kolding populær studieby
  26.03.14 Velfærd

  Kolding er blevet en populær studieby. Antallet af studerende på de videregående uddannelser ventes at stige med 440 i 2014, blandt andet fordi de videregående uddannelser har satset på design.

 • Kolding kåret som årets ungdomskommune
  04.02.14 Ledelse

  Sammen med byens unge modtog borgmester i Kolding Jørn Pedersen (V) DUFs pris som Årets Ungdomskommune. Kommunens ungeindsats er en klog investering, lød rosen fra DUFs formand. Et enigt dommerpanel har peget på Kolding som den klare nummer ét i opløbet om at være Danmarks bedste kommune for unge.

 • Dagplejere designer dagligdagen
  08.11.13 Ledelse

  Kolding Kommunes designvision bliver nu til mere håndgribelig virkelighed for dagplejerne i kommunen, der med et kursus i design og innovation skaber nytænkning i arbejdsdagen.

 • 1000 er steget på bussen
  05.09.13 Velfærd

  Over 1000 personer har tilmeldt sig Facebook-siden Stig På, der er den digitale udløber af Det rullende Jobcenter - bussen der kører rundt og formidler job i hele Kolding Kommune.

 • Lokale firmaer skaber mobile stemmebokse
  22.08.13 Politik

  Op til kommunalvalget i november sender Kolding Kommune en stemmebus rundt til de mange uddannelsesinstitutioner, for at få flere unge til at stemme. Bussen kommer også på besøg i syv landsbyer. De to lokale virksomheder, Emballage Bureauet og Inprint, tog imod en udfordring og har opfundet og designet mobile stemmebokse.

 • Lærere opkvalificerer lærere i Kolding
  08.02.13

  Et nyt projekt i Kolding Kommunes skoler giver højere faglighed, mere selvsikkerhed og mere glæde og stolthed over at være lærer. ”Det giver stor tryghed, at det er lærere som os selv, der kommer som vejledere, og det er godt at få positiv og konstruktiv vejledning på arbejde. Det løfter og giver ny energi.”

 • Arne underviser ældre i eget hjem i at bruge computer
  24.01.13

  Som noget helt enestående har Ældrerådet og Seniorforvaltningen i Kolding Kommune indledt et samarbejde, der skal gøre ældre borgere mere selvhjulpne i forhold til IT og brugen af internettet. Bl.a. har man ansat Arne Dolleris til at undervise ældre i eget hjem i brugen af computeren.

 • Nu skal der findes spisevenner
  18.12.12

  Maden smager altid af mere, når man spiser sammen, og når vi spiser sammen med andre, spiser vi ofte lidt mere.

 • EU-Midler hjalp LM-fyrede videre på jobmarkedet
  28.11.12

  406 medarbejdere hos LM Glasfiber i Lunderskov og Hammerslev tog i mod tilbuddet om uddannelse, da virksomheden i 2009-2010 måtte afskedige næsten 1.650 medarbejdere, og det har hjulpet dem videre på jobmarkedet, viser en ny evalueringsrapport. Således var 110 ud af de 406 allerede i job ved udgangen af 2.

 • Aktivering af plejecentrenes beboere
  07.09.12 Velfærd

  Der tales og skrives meget om aktivering i disse tider, men i Kolding Kommune gør man også noget ved det. ”Meningsfuld hverdag for dig” er overskriften på et succesfuldt projekt på kommunens plejecentre, og det går i korte træk ud på, at få så mange af centrenes beboere til at deltage aktivt i hverdagens mange gøremål. Til gavn for beboerne selv og også til nytte for centrenes personale, som er stærkt involveret i projektet.

 • Studier er vejen til integration
  21.05.12

  På Syddansk Universitet i Kolding blander mange etniske grupper sig med hinanden, og det går gnidningsfrit. Nogle af de nydanske studerende har traumatiske oplevelser bag sig, andre ikke, men fælles for dem er, at de har bedre chancer for at blive integreret i det danske og koldingensiske samfund end så mange andre nydanskere.

Pressemeddelelser

 • Kommune nedlægger 148 p-pladser: Ved endnu ikke hvordan de skal erstattes
  04.09.20 Kommunalt

  Mandag den 7. september nedlægges de 148 kommunale p-pladser ved universitetet i Kolding midtby. Kommunen arbejder på højtryk på at skaffe alternative parkeringsmuligheder i området.

 • Nyt våben i sygepengesystemet: Skal spare kommunerne penge og gøre det nemmere for borgeren
  25.05.20 Kommunalt

  Et nyt, moderniseret it-system letter processen for borgere på sygedagpenge. Det nye system sikrer hurtigere og mere sikker behandling af sygedagpenge. Systemet består af en online selvbetjeningsløsning til borgere, mens systemet er mere automatiseret og sikkert at betjene for kommunens ansatte.

 • I Kolding slår vi kludene sammen
  19.02.20 Kommunalt

  Lokalt partnerskab sikrer lokale immigranter mulighed for at designe lækkert interiør ud af resttekstiler.

 • Gamle vinduer bliver til væksthuse
  29.11.18 Bæredygtighed

  Oftest ender udtjente vinduer deres liv på genbrugspladsen, men elever på erhvervsskolen Hansenberg sikrer gamle vinduer fra skole i Kolding en bedre skæbne.

 • Årets Klimahelt i Kolding vil gøre mode bæredygtig
  29.08.18 Bæredygtighed

  33-årige Svetlana Tsankova Petrova kom oprindeligt til Kolding fra Bulgarien for at studere design – nu er hun blevet kåret som Årets Klimahelt for sit arbejde med at gøre mode til bæredygtig.

 • Kolding Kommune udbygger Vonsild Skole og Specialcenter med et visionært byggeri
  29.08.18 Infrastruktur

  I det nye byggeri er indtænkt nye kreative miljøer som et makerspace til it-udvikling, et innovationsværksted og et nyt pædagogisk læringscenter.

 • Vamdrup Skole tester døgnrytmelys
  23.08.18 Bæredygtighed

  Kolding Kommune har omlagt en stor del af belysningen i de kommunale bygninger til LED. Seneste skud på stammen er døgnrytmelys, der forventes at have andre gavnlige effekter end blot at end blot at reducere energiforbruget.

 • Præsident Obama besøger Kolding
  09.08.18 Politik

  ”En af verdens mest karismatiske og vigtigste ledere har sagt ja til at besøge os. Det er et ekstraordinært øjeblik for Kolding”, siger Morten Bjørn Hansen, direktør for Business Kolding.

 • Kulturhuset Nicolai i Kolding sætter fokus på udsatte unge
  22.06.18 Social

  Et nyt landsdækkende projekt skal arbejde med at finde plads til de udsatte unge i landets kulturhuse, og Nicolai Kultur i Kolding er udvalgt til at være med i projektets følgegruppe.

 • Ledige skal hjælpe ledige i job
  08.06.18 Velfærd

  Arbejdsmarkedsudvalget har netop bevilget 250.000 kr. til at få Powerjobsøgerne til at etablere sig i Kolding. Netværket drives af frivillige for frivillige og har gode erfaringer med at få ledige i job.

 • 400 nye toiletter i kommunen sparer både vand og penge
  07.03.18 Bæredygtighed

  I Kolding er de sidste etskyls-toiletter i kommunens bygninger skiftet ud med nye toskyls-toiletter. Det reducerer det samlede vandforbrug med omkring 3,5 pct. og sparer årligt knap 160.000 kr.

 • Ugler skal være med til at bekæmpe rotter
  01.03.18 Bæredygtighed

  Kolding Kommune har opsat to uglekasser i en park i Kolding. Håbet er, at uglerne flytter ind, så de kan hjælpe med at holde bestanden af rotter nede på en naturlig og giftfri facon.

 • Realdania og Kolding Kommune sætter fokus på radon
  22.01.18 Bæredygtighed

  De seneste to vintre har en række husstande i Kolding Kommune fået målt niveauet af den sundhedsskadelige luftart radon i deres boliger via radonfrithjem.dk. 56,2 pct. af de målte boliger havde et højere niveau, end det anbefalede.

 • Planter mini-skov på gågade for at teste grønne byrum
  01.12.17 Bæredygtighed

  En lille nåleskov skal bidrage til at skabe ro og hygge i Kolding midtby og er samtidig et forsøgsprojekt, der skal teste mulighederne i grønne byrum.

 • Regnvejret får en fest
  24.08.17 Bæredygtighed

  Er der ligefrem grund til at fejre, at det regner mere end tidligere? Ja, siger Klimavand, som er Kolding Kommune og BlueKoldings samarbejde om klimatilpasning, og har derfor stablet en regnvejrsfest på benene.

 • Kolding uddanner fremtidens klimaentreprenører
  11.08.17 Bæredygtighed

  Som en del af projektet 'Sammen om Klimatilpasning' står Kolding Kommune og BlueKolding sammen med 10 andre partnere bag en ny efteruddannelse for kloakmestre, entreprenører og anlægsgartnere. Brancheorganisationerne er begejstrede.

 • Kolding afprøver nyt, miljøvenligt koncept for varelevering
  10.08.17 Bæredygtighed

  Kolding Kommune indgår aftale med virksomheden Citylogistik om ny form for vareudbringning med centralt lager og el-lastbiler.

 • Gymnasieelever forsøger at løse klimaudfordringer
  07.03.17 Bæredygtighed

  Fremtiden byder på endnu flere og endnu kraftigere regnskyl – og dermed på endnu flere oversvømmede kældre, gader og stræder. Men sådan behøver det måske ikke at være. For hvad nu, hvis man kan styre regnen endnu bedre, når først den er faldet?

 • Efter stormfloden: Kolding sætter turbo på klimasikringen
  08.02.17 Bæredygtighed

  BlueKolding og Kolding Kommune har fået grønt lys og 65 mio. kr. til et storstilet projekt, der skal forhindre Kolding Å i at gå over sine bredder og oversvømme midtbyen.

 • Ambitiøs ny aftale skal sikre fremtidens arbejdskraft: Flere og dygtigere faglærte
  29.04.16 Velfærd

  - Den her aftale skal sikre, at vi i fremtiden får flere og dygtigere faglærte i Kolding Kommune, lyder det fra kommunaldirektør Rikke Vestergaard.

 • Ønske om socialsygeplejerske fra Udsatterådet
  13.05.15 Velfærd

  Udsatterådet i Kolding Kommune er kommet godt fra start og har allerede sat deres aftryk flere steder. Bland andet fik de stoppet forslaget om et lokalt stofindtagelsesrum, og i stedet rejst forslag om, at der i Kolding ansættes en socialsygeplejerske.

 • 6 skoler i Kolding får større fokus på idræt
  15.04.15 Velfærd

  Kolding Kommune har lanceret et nyt idrætsskolekoncept, og 6 skoler er nu udpeget til at være idrætsskoler i forbindelse med Kolding Elite, der er Kolding Kommunes samarbejde med Team Danmark.

 • EU-kroner regner over virksomheder i Kolding
  27.03.15 Politik

  Hver 10. virksomhed, der får del i EU's såkaldte Strukturfondsmidler, er fra Kolding. Midlerne gives til virksomheder, der via innovativ tænkning forsøger at øge væksten, konkurrenceevnen og beskæftigelsen.

 • Det er nu sket tre gange: Rådyr nedlagt i bynær skov
  20.03.15 Bæredygtighed

  Siden midten af februar er tre rådyr fundet nedlagt i den bynære Kolding Skov, der går som en grøn kile ind i Danmarks syvende største by.

 • Eksplosiv vækst i Kolding
  27.02.15 Infrastruktur

  Det er blevet særdeles populært at bo i Kolding Kommune. Sidste år steg indbyggertallet med hele 728.

 • Gave til kommunen fratrækkes moms til staten
  17.02.15 Politik

  Kolding Kommune skal betale moms af gave fra frivillige – sagen tages op i Folketinget

 • Klippekort til hjemmepleje
  04.02.15 Velfærd

  Skal tiden bruges på en shoppingtur, et besøg hos frisøren, eller noget helt tredje? De svageste hjemmehjælpsmodtagere i Kolding Kommune får nu ekstra tid og mulighed for at vælge nye aktiviteter med deres hjemmeplejer, det har Seniorudvalget netop besluttet.

 • Helhedsorienteret indsats gavner udsatte familier
  19.12.14 Velfærd

  Færre forældre på kontanthjælp, færre børn i anbringelse, øget samvær mellem børn og forældre, er et kort udpluk af de positive erfaringer med ”Projekt Helhedsorienteret Indsats”.

 • Skifter til privat hjemmehjælp hurtigere end planlagt
  10.11.14 Velfærd

  De ældre i Kolding Kommune, der skulle skifte privat hjemmehjælp fra årsskiftet, skifter lidt hurtigere end planlagt. Efter at Trekantens Rengøring og Pleje A/S med få timers varsel opsagde hjemmehjælpen, ændrer det i tidsplanen for 502 ældres skifte af leverandør.

 • Koldings skoler får del i A.P. Møller-millioner til skoleløft i stor skala
  03.11.14 Velfærd

  Med 21 millioner i ryggen går 12 kommuner sammen med Aalborg Universitet og COK – Center for Offentlig Kompetenceudvikling nu i gang med et af de mest ambitiøse skoleudviklingsprojekter herhjemme oven på folkeskolereformen. Over de næste fire år skal de deltagende skoler have et betydeligt løft og kunne dokumentere mærkbare forbedringer for elevernes læring og trivsel.

 • Tabt arbejdsfortjeneste: Politikere betaler penge tilbage
  16.09.14 Politik

  Et byrådsmedlem kan vælge at modtage erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste. l så fald reduceres det faste vederlag. Kolding Kommune har haft Deloitte til at stå for en uvildig undersøgelse af udbetalingerne i årene 2010-2014.

 • Kolding med i dysten om at blive Danmarks mest digitale kommune
  09.09.14 Velfærd

  Konkurrencen om at blive Danmarks mest digitale kommune er gået i gang, og Kolding Kommune er med i kampen.

 • Danmarks Friluftskommune 2014 er kåret
  19.08.14 Bæredygtighed

  Den tværgående indsats for sundhed og friluftsliv har sikret denne kommune den flotte titel ”Danmarks Friluftskommune 2014”.

 • Ekstra revision af tabt arbejdsfortjeneste
  06.05.14 Politik

  Sideløbende med at Statsforvaltningen beder 40 kommuner undersøge reglerne for tabt arbejdsfortjeneste til politikerne, beder Kolding Kommune et revisionsselskab om en uvildig undersøgelse af forholdene.

 • Dagplejen mangler børn: afsked med 31 dagplejere
  03.09.13 Velfærd

  Et stærkt faldende antal fødsler i Kolding Kommune er den direkte årsag til, at kommunen nu bliver nødt til at tage afsked med 31 dagplejere.

 • Talentudviklingen i Kolding blomstrer
  17.04.13

  Foråret er godt på vej, men det er ikke kun årstiden, der får tingenen til at blomstre i Kolding. Efter de første fem års samarbejde med Team Danmark er der blevet etableret en organisation med samarbejde på tværs af Team Danmark, specialforbund, klubber og kommune, der ved hvad der kræves for at udvikle internationale topudøvere.

 • Kolding tager hånd om alle børn og unge
  06.03.13

  Kolding Kommune har valgt en helt særlig vej, når det gælder inklusion i folkeskolen. Mange kommuner har besluttet at styre specialundervisningsområdet ved brug af økonomiske incitamenter, så flere bliver inkluderet i almenundervisningen.

 • Kursus i brug af sociale medier for foreninger og frivillige
  25.12.12

  Foreninger og frivillige i Kolding Kommune inviteres til kursus i brug af sociale medier af kulturafdelingen og fritidsafdelingen under By- og Udviklingsforvaltningen.

 • Kolding Kommune kan ikke være arbejdsgiver for handicaphjælpere
  14.11.12

  For at få en handicaphjælper skal den handicappede ifølge serviceloven være i stand til at være arbejdsgiver for sine hjælpere. Ifølge loven hverken kan eller må Kolding Kommune være arbejdsgiver for hjælperne.

 • Digitaliseringen rykker ind hos børn i dagtilbuddene
  30.10.12 Velfærd

  Børneudvalget i Kolding Kommune tager nu konsekvensen af, at de digitale medier for længst er rykket ind i stort set alle hjem, og af samme grund er disse medier også blevet en del af hverdagen for de alleryngste medlemmer af familierne.

 • OL bronzevindere hyldet
  15.08.12

  De nykårede danske vindere af OL bronze i bådklassen 49’er, Peter Lang og Allan Nørregaard, blev tirsdag hyldet på Kolding Rådhus for deres flotte præstation.

 • Kolding styrker modtagelsen af tilflyttere
  14.08.12

  Man skal føle sig rigtig godt taget imod, når man flytter til Kolding. Derfor styrker kommunen nu modtagelsen af tilflyttere med flere nye initiativer.

 • Stor interesse for at bygge og drive plejecenter i Vonsild
  08.06.12

  Det var nytænkning, da Kolding Kommune besluttede at lave et samlet udbud af såvel de fysiske rammer som de indholdsmæssige ydelser til et ny- og ombygget plejecenter i Vonsild, og den store opgave har der været stor interesse for at påtage sig. Udbudet er et såkaldt Offentlig-Privat-Partnerskab (OPP).

 • EU-penge til Kolding for at sætte gang i socialøkonomiske virksomheder
  16.05.12

  Foregangskommune sætter gang i hjulene for alternative iværksættere og sætter nye normer i Europa.

 • Flere og flere rotter klikkes væk
  20.04.12

  Siden december 2010 har borgerne i Kolding Kommune kunnet indbrette rotter digitalt. Og det går godt med at vænne sig til den nye metode. I marts 2012 var der præcis dobbelt så mange digitale anmeldelser som i marts 2011, og samtidig er antallet af telefoniske rotte-henvendelser til kommunen faldet til ca. det halve.

 • Musikalsk teambuilding er et hit
  13.03.12

  Hvad ville du sige til at rocke med rengøringsholdet, synge med chefen eller improvisere med IT-afdelingen? Hos Kolding Musikskole har de fået et hit, men ikke af den slags, man normalt forbinder med musik. I stedet har musikskolen tænkt ”ud af boksen” og tilbyder nu skræddersyede musikalske teambuilding-kurser til virksomheder og instututioner.

 • Ledig stilling som by- og udviklingsdirektør
  09.03.12

  Frem til 13. april har interesserede mulighed for at søge den ledige stilling som direktør for By- og Udviklingsforvaltningen. I annoncen efter ny by- og udviklingsdirektør bliver der blandt andet tegnet en personprofil:

 • Slanker byrådet i Kolding
  27.12.11

  Byrådet i Kolding Kommune skal fra 2014 reduceres fra 31 til 25 medlemmer, og det vil give en besparelse på ca en million kroner. Selv med seks færre pladser vil de mindre partier komme i byrådet, ligesom både land og by og alle områder i kommunen vil være tilgodeset.

 • Statsforvaltning bakker Kolding Kommune op i klagesag
  20.12.11

  En kommune må gerne ændre i niveauet for at give hjemmehjælp og dermed servicen. Statsforvaltningen giver Kolding Kommune fuldstændig opbakning, efter kommunen tilbage i 2009 ændrede kriterierne for hjemmehjælp.

 • Kolding: Flest penge til frivilligt socialt arbejde
  28.11.11

  Kolding Kommune er i særklasse ”klassens duks”, når det gælder om at støtte de frivillige sociale arbejde. Det fremgår af en redegørelse fra Social- og Integrationsministeriet over kommunernes fordeling af de såkaldte pgf. 18 –midler, der er penge, som er øremærket til det frivillige sociale arbejde.

 • Fremtidens bibliotek holder åbent, når folk har fri
  11.08.11

  Godt nyt til alle borgere i Kolding. Det skal være slut med at gå forgæves på biblioteket. Alle borgerne i Kolding får nu nemmere adgang til at besøge Kolding Bibliotek i ydertimerne. Både morgen og aften. Kultur- og Erhversudvalget har netop besluttet at udvide åbningstiden fra 1. april 2012 på Kolding Bibliotek med 18 timer om ugen.

 • Kolding: To nye moderne plejecentre erstatter fire gamle
  04.08.11

  De kommende år opfører Kolding Kommune to nye, moderne plejecentre. De skal erstatte fire ældre plejecentre, som ikke mere skal bruges som plejecentre. Det første plejecenter kommer til at ligge på Bertram Knudsens Vej i Kolding. Her ventes de ældre at kunne flytte ind i september 2013, mens det nye plejecenter i Vonsild skal stå klart i slutningen af 2014. De fire mindre plejecentre, som skal nedlægges, er:

 • Kolding Kommune genforhandler med Team Danmark
  07.07.11

  Kolding har nu været Team Danmark Elitekommune i tre et halvt år, og da aftalen udløber ved årsskiftet er der sat gang i forhandlingsforløbet om endnu en fireårig aftale med Team Danmark.

 • Udviklingsplan giver mere præcise tilbud til sociale brugere
  06.05.11

  Mere præcise visitationer, større fokus på forebyggelse og design af en mere differentieret vifte af tilbud. Det er hovedingredienserne i den udviklingsplan for det specialiserede socialområde, som Kolding Kommunes social- og sundhedsudvalg netop har haft til behandling.

 • Kolding får nyt grønt universitet
  04.03.11

  Danmarks første større undervisningsbyggeri i lavenergiklasse 2015 kommer til at ligge i Kolding. Det står fast, efter Folketingets Finansudvalg har godkendt byggeriet. Den nye bygning vil bruge 40 procent mindre energi end traditionelle huse og ventes klar i 2013.

 • Borgerne er med på at fjerne bøvlet
  17.02.11

  Det er kun en lille uge siden, at Kolding Kommune inviterede borgerne til at komme med forslag til at lette besværlige regler og arbejdsgange – og allerede nu er et konkret forslag fra en borger ved at blive realiseret i By- og Udviklingsforvaltningen.

 • TV SYD flytter ind i synergipark
  15.02.11

  TV SYD og Kolding Kommune har lavet en hensigtserklæring, der sigter mod at Tv-stationen flytter til det nye Nordic Synergy Park ved Kolding. Målet er, at TV SYD begynder byggeriet i slutningen af året, da lokalplanen forventes at falde på plads i august. Det kommer ikke bag på Kolding Kommunes borgmester, at den første virksomhed allerede nu er på spring og vil rykke ind i parken:

 • Digital rotteanmelde-løsning på kolding.dk er en succes
  10.01.11

  ”Her efter bare en måned i funktion kan vi se, at næsten halvdelen af alle rotteanmeldelserne foregår elektronisk via vores nye system på hjemmesiden” udtaler Dorte Glerup Jensen sekretariatsleder i By- og Udviklingsforvaltningen.

TILMELD NYHEDSBREV

Kontaktpersoner