Folketingets Ombudsmand vil nu have svar fra Nyborg Kommune om en meget omtalt mail. Foto: Shutterstock
Folketingets Ombudsmand vil nu have svar fra Nyborg Kommune om en meget omtalt mail. Foto: Shutterstock

Ombudsmanden går kommune på klingen

Kommunalt

14/09/2022 12:43

Jens Asbjørn Bøgen

Baggrunden er en mail til ansatte om ikke at gå til pressen med kritik af arbejdsmiljøet.

Folketingets Ombudsmand har i dag bedt Nyborg Kommune om en nærmere forklaring på en opfordring, som angiveligt er sendt til kommunens medarbejdere, om ikke at gå til pressen med bekymringer om kritiske arbejdsmiljøforhold i kommunen.

Det skriver Folketingets Ombudsmand i en pressemeddelelse.

Ifølge mediernes omtale af sagen er opfordringen sendt i en mail fra kommunens såkaldte hovedudvalg til både ledere, medarbejdere og politikere.

Ombudsmanden har også bedt Nyborg Kommune om at oplyse, hvordan mailen skal forstås i lyset af reglerne om offentligt ansattes ytringsfrihed. Ombudsmanden har bedt kommunen om at svare inden 4 uger.

Ombudsmanden afventer nu kommunens oplysninger.

Læs ombudsmandens brev til Nyborg Kommune.

Fakta

Ombudsmanden kan gennemføre generelle undersøgelser af en myndigheds behandling af sager og af egen drift iværksætte en undersøgelse eller bede en myndighed om nærmere oplysninger om en sag. Det fremgår af ombudsmandslovens § 17. Det sker ofte på baggrund af omtale i medierne.

Reglerne om offentligt ansattes ytringsfrihed er beskrevet bl.a. i Justitsministeriets vejledning nr. 10062 af 28. oktober 2016 om offentligt ansattes ytringsfrihed.

Mest Læste

Annonce