Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stiger mere end 25 procent - her bliver parkering dyrere for beboere

Kommunalt

10/01/2023 13:04

J. Bøgen

Der er imidlertid stor forskel fra by til by og biltype.

Ved overgangen til 2022 var der et hav af nye regler, bilister skulle lære og forholde sig til.

Der er ikke kommet mange ændringer til ved skiftet til 2023, men de få ændringer, der er kommet, er imidlertid noget, der sandsynligvis vil kunne mærkes - i hvert fald hvis du bor i en af Danmarks større byer.

Særligt indbyggere i Aalborg og København kan nemlig se frem til markante stigninger, når det kommer til parkeringstakster.

Det skriver FDM.

Aalborg

I Aalborg kommer prisen i de flest p-zoner således til at stige med en krone per time. Det er hvad det er, men det er beboerlicenserne, hvor man for alvor vil kunne mærke.

De årlige licenser vil nemlig stige med hele 1000 kroner til nu at koste 5000 kroner.

København

I København bliver beboerlicenserne også ramt, men det er ikke i samme størrelsesorden som i Aalborg - medmindre du har en bestemt type bil.

Hvis du for eksempel har en elbil, vil beboerlicensen blot stige med en 10'er til 215 kroner om året.

Hvis du derimod har en benzinbil, der kører kortere end 15,4 kilometer på literen, eller en dieselbil, der kører kortere end 17,3 kilometer på literen, skal du have 1385 kroner mere op af lommen i år.

De nye licenser for de to typer biler kommer således til at koste 5530 kroner om året - altså en stigning på mere end 25 procent.

Oven i alt dette kommer der også en stramning, så hver husstand fremover kun kan få en enkelt beboerlicens.

Aarhus og Odense

Aarhus Kommune har varslet stigninger i p-afgifter for 20 millioner kroner om året fra 2024, men det endelige flertal bliver først præsenteret i foråret 2023.

I Odense p-afgiften stiger med to kroner i rød zone, så det nu koster 17 kroner i timen. Beboerlicensen i Fyns hovedstad forventes at forblive på 600 kroner om året.

Mest Læste

Annonce