Foto: Shutterstock

Kommune til beboere: Vælg selv, om du vil vaccineres af en mand eller kvinde

I Tingbjerg kan man blive vaccineret uden tidsbestilling. Invitationen til vaccinen blev sendt ud til godt 1.700 beboere i det udsatte boligområde.

Det ekstraordinære vaccinationstilbud, er lavet af Sundhedsstyrelsen, for at få flere til at lade sig vaccinere i byen. Grunden hertil er, at antallet af beboere i Tingbjerg, der har takket ja til en vaccine, ligger under landsgennemsnittet. Beboere kunne altså møde op, og blive vaccineret uden tidsbestilling. Det var dog ikke det eneste beboerne kunne. For i invitationen stod: ”du kan vælge, om du vil vaccineres af en mand eller kvinde”.

“Tager et fuldstændig misforstået særhensyn”
Tal fra Danmarks Statistik viser at 79 procent af bydelens beboere er indvandrere eller efterkommere, og netop dette faktum har måske været udslagsgivende for formuleringen, omkring at beboerne selv kunne vælge om de ville vaccineres af en mand eller en kvinde. Det er udlændingeordfører for Det Konservative Folkeparti, Marcus Knuth (K) i hvert fald overbevist om. “Det her minder om debatten vedrørende brochuren fra Sundhedsstyrelsen, hvor der stod, at man ifølge Koranen godt må lade sig vaccinere. Plakater som denne er med til vise, at kommuner som København tager et fuldstændigt misforstået særhensyn til folk fra de parallelsamfund, der har et andet kvindesyn og menneskesyn, end vi har i Danmark. Her er det forvaltningen i en kommune, der tilpasser sig parallelsamfundet og ikke omvendt, og det er hovedrystende, at en sådan tankegang kan eksistere i landets største kommune.” siger han til Kristeligt Dagblad.

“Det er ikke vores praksis”
Kommunen undskylder nu processen og formuleringen. Kommunens chef for folkesundhed, Katrine Schjønning skriver i en mail til Kristeligt Dagblad at kommunikationen til bydelens borgere beror på en fejl, hvor der ”er gået kludder i vores interne processer, og det her tiltag er aldrig blevet clearet de rette steder i organisationen”. Det er ikke vores praksis at tilbyde frit valg i forhold til, om man vil behandles af en mand eller en kvinde – uanset om det handler om hjemmepleje eller vacciner – og det kommer heller ikke til at foregå på den måde i Tingbjerg i næste uge. skriver kommunikationschefen til Kristeligt Dagblad

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.