Nyt partnerskab: Campus i Aabenraa rykker nærmere

Velfærd

29/09/2014 12:56

Suleman Haider

University College Syddanmark og Aabenraa Kommune giver nu hinanden hånd på, at de vil samarbejde om at højne uddannelsesniveauet i kommunen, afprøve nye former for velfærdsinnovation og styrke Aabenraa som attraktiv uddannelsesby.

Det er hovedtrækkene i den partnerskabsaftale, som bestyrelsesformand for University College Syddanmark, Carl Holst og borgmester Thomas Andresen underskriver torsdag den 2. oktober på professionshøjskolens nuværende campus på Dronning Margrethes vej 11 i Aabenraa.

University College Syddanmark udbyder 13 professionsbacheloruddannelser samt en bred palet af efter- og videreuddannelse. I Aabenraa udbydes pædagoguddannelsen og socialrådgiveruddannelsen – og fra 2017 også sygeplejerskeuddannelsen, når den nye campus står færdigt.

University Colleges Syddanmarks campus bliver placeret i samme område af byen, hvor der i forvejen ligger uddannelsesinstitutioner som IBC, Aabenraa Statsskole, Deutsches Gymnasium og kultur- og fritidsinstitutioner som Multiarena Aabenraa, museum og bibliotek.

University College Syddanmarks campus bliver dermed en vigtig brik i hele det store område, der i de kommende år skal samle kultur-, fritids- og uddannelsesinstitutioner i Aktiv Campus Aabenraa, hvor en Campusrambla binder institutionerne sammen.

- Om få år vil der være over 4000 unge, der går på ungdomsuddannelse eller læser en videregående uddannelse i Aabenraa. Det forpligter. Derfor vil vi gerne gøre studiemiljøet og ungemiljøet så attraktivt som overhovedet muligt. Det gør vi blandt andet nu ved at indgå denne partnerskabsaftale, hvor vi som kommune stiller os til rådighed som en slags laboratorium for udvikling af ny viden og praksis på velfærdsområdet. Det kommer både de studerende til gavn, men også alle de sydjyder, der møder fremtidens sygeplejersker, pædagoger, lærere og socialrådgivere fra UC Syddanmark, siger borgmester Thomas Andresen.

Carl Holst, bestyrelsesformand ved UC Syddanmark ser partnerskabet som et godt afsæt for en fælles indsats omkring nytænkning og innovation.

- Lad os prøve at arbejde sammen på nye måder for at bringe teori og praksis i spil. Vi skal have uddannelserne i tættere kontakt med praksis og praksis tættere på uddannelserne og den vidensudvikling, der foregår på UC Syddanmark, siger Carl Holst.

-Når teori og praksis går hånd i hånd har vi muligheden for at skabe innovation. For innovation handler om, at de gode idéer faktisk bliver til noget. At de gode idéer realiseres og bliver til gennemtænkte løsninger til gavn for borgerne. Jeg håber, at dette partnerskab vil vise nye veje for udvikling af kommunal velfærd og uddannelse, siger Carl Holst.

Vedhæftede filerPartnerskabsaftale mellem UC Syddanmark og Aabenraa Kommune.pdf

 

Mest Læste

Annonce