Efter fremstød i Cannes: Stor interesse for at investere i Aalborg

Infrastruktur

07/04/2016 10:41

Nick Allentoft

Der er stor interesse for ejendomsinvesteringer i Aalborg – det fik Aalborg Kommune i den grad bekræftet på MIPIM-messen i Cannes, som netop er holdt.

I dagene 15. – 17. marts 2016 deltog Aalborg Kommune i MIPIM, der er verdens største ejendomsmesse. På MIPIM samles den danske elite indenfor ejendomsbranchen sammen med over 20.000 deltagere fra andre lande. Fra Aalborg Kommune deltog borgmester Thomas Kastrup-Larsen, rådmand Hans Henrik Henriksen, direktør Christian Bjerg og stadsarkitekt Peder Baltzer Nielsen sammen med Anders Holm fra Sadolin & Albæk i en række møder med investorer og ejendomsudviklere. 

Formålet med deltagelsen i MIPIM var at skabe opmærksomhed og interesse hos potentielle investorer. Primært at skabe kontakt til køber-emner til Stigsborg Havnefront, Sygehus Nord området samt det kommende udbud af en byggegrund på hjørnet af Sohngårdsholmvej/ Universitetsboulevarden, der udbydes til salg inden for få uger. Generel markedsføring af Aalborg samt øvrige investeringsmuligheder blev der også plads til at fortælle om og drøfte med diverse deltagere på MIPIM.

Dagene på MIPIM var – udover Aalborg Kommunes deltagelse på selve messen - tilrettelagt med en lang række møder med potentielle investorer. Mødeprogrammet var tilrettelagt, så der var booket møder hele dagen i et konferencelokale på et hotel nær MIPIM-messen. Her var der ro til at præsentere slides og drøfte detaljer om investeringsmulighederne i Aalborg. 

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen fortæller om udbyttet af møderne og deltagelsen i messen:

- På baggrund af vores møderække står det klart, at Aalborg for alvor er inde i en positiv udvikling på markedet for investeringsejendomme. Vi oplevede, at investeringslysten blandt nationalt orienterede ejendomsinvestorer og ejendomsudviklere er markant højere, end vi har set det tidligere. Der er stor interesse og fokus på Aalborg, fortæller borgmesteren. 

Investeringslysten i Aalborg kan aflæses i den såkaldte ’transaktionsvolumen’, som er summen af samtlige handelspriser på investeringsejendomme. Således var den estimerede transaktionsvolumen i Aalborg i 2015 over dobbelt så høj som i 2014, fortæller Anders Holm, Sadolin & Albæk. 

Internationale investorer har tidligere kun i begrænset omfang rettet blikket mod Aalborg. Men interessen er generelt stigende for byen - både fra ejendomsselskaber med et nationalt fokus, danske pensionskasser og ejendomsudviklere samt entreprenører – og nu er der også til en vis grad vist interesse fra internationale investorer. Det aktuelt høje prisniveau på ejendomme i Aarhus og København bidrager til, at investorerne søger andre steder hen – og det er bl.a. til Aalborg.

Der er på denne baggrund registreret en stigning i antallet af større ejendomstransaktioner i Aalborg, som handles til over kr. 100 mio. Bl.a. købte PensionDanmark en større kontorejendom i Aalborg udlejet til KMD med en lejekontrakt med lang uopsigelighed. Ejendommen indgik som en del af en portefølje på tre ejendomme, som blev solgt af det KL-ejede selskab KOMBIT til en samlet pris på kr. 1,2 mia. En anden markant transaktion i Aalborg i 2015 var NIAMs køb af 42.000 m² boliger til en anslået pris på kr. 675 mio.

De to anførte transaktioner har vagt opsigt blandt aktører i det danske ejendomsmarked, hvilket vurderes at være første del af en positiv spiral for investoreres interesse for ejendomsinvesteringer i Aalborg. På MIPIM var mere eller mindre alle mødedeltagerne bekendte med transaktionerne – særligt NIAMs indtog i Aalborg.

Spørger man ind til borgmesterens forventninger til fremtiden, tegner der sig da også et enddog meget positivt billede:

- I Aalborg Kommune er vi inde i en fantastisk positiv udvikling. Vi har længe vidst det selv, men på MIPIM har vi oplevet, hvordan opmærksomheden nu også rettes mod vores by, og jeg glæder mig til opfølgende møder med de investorer, vi var i dialog med på MIPIM, slutter borgmesteren.

Og Thomas Kastrup-Larsen bakkes op af Sadolin & Albæk:

- Vi forventer, at den positive tendens på det jyske marked, herunder Aalborg, vil fortsætte, båret frem af den positive demografiske udvikling i Aalborg, kommunale tiltag for byudvikling og den høje aktivitet på markedet for investeringsejendomme i Danmark generelt. Den stigende efterspørgsel vil givet medføre pristigninger på flere ejendomstyper og projekter, da konkurrencen vil blive øget i markedet. Ejendomsmarkedet i Aalborg bevæger sig således i en positiv retning med mere åbenhed og øget inflow af kapital fra nationale og internationale investorer”, slutter Anders Holm, Sadolin & Albæk.

Mest Læste

Annonce