Aarhus største plejehjemsfirma går konkurs

Velfærd

08/5/17 9:18

Nick Allentoft

Aarhus Kommune gør alt for at hjælpe berørte borgere, efter at hjemmehjælpsfirmaet Hjemmehjælpen A/S er gået konkurs. Rådmand vil have speedet op på ældreministerens initiativer, som skal skabe større tryghed for de ældre.

Aarhus Kommune sørger for, at færrest mulige bliver berørte af, at det private hjemmehjælpsfirma Hjemmehjælpen A/S er gået konkurs. 1.100 borgere i Aarhus har valgt Hjemmehjælpen A/S som leverandør af praktisk hjælp og heraf får 300 pleje. De står uden praktisk hjælp og pleje fra tirsdag 9. maj, og Aarhus Kommune gør alt for at alle borgere, særligt med pleje, får hjælp:

- Det er en meget ærgerlig situation for de berørte ældre mennesker, som har valgt leverandøren og er vant til at se kendte ansigter i hjemmet. Vi gør en kraftanstrengelse for at folk hurtigst muligt får hjælp fra kommunen i stedet. Vi hjælper i første omgang særligt dem, som skal have personlig pleje, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

Rådmanden anbefalede sidste forår, at Christianborg fik ændret lovgivningen, så borgere ikke står uden hjælp med dags varsel:

- Det offentlige løser fint hovedopgaven med at skabe en ordentlig hjemmepleje, og jeg er samtidig tilhænger af det frie valg med private leverandører. Men antallet af konkurser fortsætter blot, hvor mange ældre mennesker med dags varsel står uden hjælp. Det er fint, at ældreministeren sammen med andre ministre vil lave et serviceeftersyn af den nuværende lovgivning, men det kan vist kun gå for langsomt, når konkurserne bølger hen over landets kommuner, og det går ud over det enkelte menneske, som mister et kendt ansigt i hjemmet, siger Jette Skive.

- Derfor må Christiansborg være med til at ændre lovgivningen, så vi får reserveret nogle midler til overgangsløsninger eller som minimum, at vi får mere fleksibilitet i reglerne for virksomhedsoverdragelser. Det kan være med til at sikre tryghed hos ældre mennesker og medarbejderne, siger Jette Skive.

Medarbejdere fra Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune, overtager i første omgang opgaven med at hjælpe de berørte mennesker, især med pleje. Alle modtagere af hjemmehjælp fra Hjemmehjælpen får også et brev fra Aarhus Kommune med oplysninger om kontaktperson.

Alle modtagere af hjemmehjælp kan frit vælge en ny leverandør. Udover Aarhus Kommunes hjemmehjælp kan man også vælge den private leverandør Aleris.

 

Fakta

1.100 borgere i Aarhus Kommune er berørte af Hjemmehjælpen A/S konkurs. 300 mennesker får hjælp til plejeopgaver, mens 800 får praktisk hjælp som rengøring, indkøb og tøjvask.

I en fleksibel overgangsperiode vil Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune også bruge vikarer for at løse den pludseligt opståede situation. Når de enkelte modtagere af hjemmehjælp har haft lejlighed til selv at vælge ny leverandør, vil kommunen vurdere personalesituationen.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce