Assens bliver en hovedby på forkant

Infrastruktur

12/4/18 4:04

Simon Bülow

Assens Kommune har netop fået tilsagn om, at Assens er med i Realdanias ”Hovedbyer på forkant”. Med godt 2 millioner til projektet ”Fremtidens Assens” skal der laves en udviklings- og helhedsplan for hele byen og skabes nyt liv i Assens’ bymidte gennem strategisk planlægning og nye tværgående samarbejder.
Realdania støtter projektet med 1.055.000 kr., Assens Kommune med 960.000 kr. og Museum Vestfyn bidrager med arbejdskraft til en værdi af 95.000 kr. Pengene skal bruges til at lave en udviklingsplan for hele Assens by og en helhedsplan med konkrete indsatser, der skal styrke midtbyens kvaliteter ved at samle byens miljøer som en perlerække af oplevelser, fra den gamle bykerne til spidsen af Assens Næs.   - Med ”Hovedbyer på forkant” har vi fokus på hovedbyerne i yderområderne. Bymidten i hovedbyerne er under pres. Handel udgør en stadig mindre del af gågadens liv, og der er ikke noget der tyder på, at den tendens vil ændre sig. Spørgsmålet er så, hvis ikke handel kan sikre liv i bymidten, hvad kan og skal så? Det spørgsmål vil vi sammen med Assens Kommune forsøge at finde svar på. Vi har høje forventninger til, at resultatet udmønter sig i konkrete projekter til gavn og glæde for Assens by og Assens Kommune, og til inspiration for andre, siger projektchef i Realdania Björn Emil Härtel Jensen.   Borgmester Søren Steen Andersen glæder sig til samarbejdet med Realdanias rådgiverteam.    - Assens skal være en attraktiv købstad for borgere, turister og virksomheder. Det glæder mig, at Realdania kan se og anerkender, at der er et stort potentiale i Assens. Nu skal vi stå sammen og vise, hvad Assens kan, og forhåbentlig vil investorer og fonde også se spændende perspektiver i projektet. Den gode fortælling om Assens vil smitte af på hele kommunens image, siger Søren Steen Andersen.   Politikere og interessenter vil styrke byen Der er nedsat en politisk styregruppe med følgende medlemmer fra byrådet; Pia Offer Madsen, Henrik Hansen, Søren Steen Andersen, Finn Brunse og Dan Gørtz. Sidstnævnte er formand for styregruppen, og han glæder sig til arbejdet med at styrke sammenhængskraften i Assens.   - Assens har meget at byde på. Mange spændende initiativer er i gang, og mange interessenter arbejder for at styrke byen. Vi har på forhånd fået en række tilkendegivelser fra nøgleaktører, som bakker op om projektet, så det tegner godt for projektet, siger Dan Gørtz.   Medlemmerne af styregruppen mødes til første møde 26. april. En af gruppens første opgaver er at sammensætte et interessentforum, der skal følge og bidrage til projektet. Interessenterne kan tælle borgere og eller foreninger med kompetencer og viden inden for oplevelse/turisme, kultur, handel, bosætning og havnemiljøet. Derudover er håbet, at borgerne også vil involvere og engagere sig - bl.a. på facebooksiden ”Udvikling af Assens by”: https://www.facebook.com/udviklingafassensby/.'  

Om Hovedbyer på forkant

Med projektet vil foreningen sammen med kommuner i yderområderne skabe nyt liv i hovedbyernes bymidte gennem strategisk planlægning og nye tværgående samarbejder.

Assens og 10 andre kommuner har fået støtte.

Realdania har afsat i alt 73 mio. kr. til kampagnen Hovedbyer på forkant, læs mere her...

For yderligere oplysninger kontakt

  • Søren Steen Andersen, borgmester, Assens Kommune, 29 37 90 65.
  • Björn Emil Härtel Jensen, projektchef, Realdania, 20 98 93 64
  • Dan Gørtz, udvalgsformand for Miljø, Teknik og Plan og formand for  projektets politiske styregruppe, Assens Kommune, tlf. 21 70 95 42.
  • Peter Michael Nielsen, Plan og Kulturchef, Plan og Kultur, 23 48 68 62.
  • Birgitte Lind-Thomsen Hjerrild, Afdelingsleder, Plan og Kultur, 61 61 34 12.
  • Anders Dam, planlægger og projektleder, Plan og Kultur, 64 74 72 90.
  • Tamara Winkel Henriksen, planlægger og projektleder, Plan og Kultur, 64 74 64 55.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce