Konference om fremtidens kontanthjælp på Christiansborg

Social

03/10/19 7:45

Steffen Lykke Rasmussen

Center For Social Nytænkning inviterer til gratis konference på Christiansborg om fremtidens kontanthjælp, og præsenterer oplæg fra forskere, praktikere, borgere, erhvervsliv og medarbejdere.

De senere år har debatten om kontanthjælp og jobcentre for alvor taget fat, og meget tyder på at  et paradigmeskifte med øget tillid og frivillighed i fokus, står for døren. Men hvordan har kontanthjælpen udviklet sig historisk set? hvilke udfordringer står borgere, medarbejdere og jobcentre overfor? og hvor er vi på vej hen?

Den danske beskæftigelsesindsats koster årligt ca.13 milliarder kroner og spørgsmålet om hvorvidt vi får den ønskede effekt for pengene er kommet på dagsordenen. På trods af forskning og tidligere forsøg, der peger på relationsdannelse, frivillighed og medbestemmelse som den mest effektive og menneskelige vej at gå, er meningerne stadig meget delte.

Hos Center For Social Nytænkning har man i samarbejde med Aros Policy Research og Move the Elephant for Inclusiveness brugt de sidste par år på at dykke ned i både de økonomiske og menneskelige aspekter af den nuværende kontanthjælp og uddannelseshjælp og udgivet bogen 'Motiveret Beskæftigelse'. Målet var at blive klogere på evidens og forskningen på området, og således deltage i debatten og påvirke den ofte holdnings - og værdistyret debat med fakta.

CFSN vil derfor gerne invitere til oplæg og debat på Christiansborg om fremtidens kontanthjælp. Konferencen gæstes bl.a. af Dorte Caswell (PhD, Aalborg Universitet, LISES), Steffen Rasmussen (CFSN, stifter af Fundamentet), Malte Moll (CASA), Magnus Paulsen (PhD), Henrik Lind (Lind Invest, tidl. Danske Commodities), Emilie (om eget forløb med kontanthjælp), m.fl.

Dagen vil være opdelt i fire temaer:

1. Et historisk perspektiv på kontanthjælp
2. Nutidige udfordringer, dilemmaer og problemer
3. Løsningsforslag, modeller og projekter for fremtiden
4. Politisk samtale og debat

Praktisk:

Sted: Fællessalen på Christiansborg

Tid: Mandag D. 16 december, kl. 09:00-16:00

Deltagelse er gratis, men tilmelding til konferencen er påkrævet.

Tilmelding senest 01. December til Steffen Rasmussen, [email protected]

Anfør gerne navn, telefon og navn hvis du er tilknyttet en organisation, kommune eller virksomhed. Der er et begrænset antal pladser og 1/3 af pladserne er i skrivende stund taget.

Læs også: Bruttofortjeneste