Gladsaxe først med landsdækkende jobserviceaftale

Infrastruktur

10/9/15 1:51

Nick Allentoft

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) har netop besøgt Gladsaxe for at overvære underskrivelsen af den første jobserviceaftale, der matcher kommuner og virksomheder. Underskriverne var entreprenørvirksomheden NCC Construction, Jobcenter Gladsaxe, Jobcenter Aarhus og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Virksomhederne i Gladsaxe har længe efterspurgt muligheden for at få den adgang til en bred vifte af kvalificerede ledige fra regionen, som jobserviceaftalen nu giver dem.

 

Aftalen er også en fordel for de jobsøgende. Når NCC får en relevant jobåbning, vil de i fremtiden henvende sig direkte til Jobcenter Gladsaxe, som vil finde den bedst kvalificerede jobsøgende til specifikke jobs i NCC. Gladsaxe Kommune er, sammen med Aarhus Kommune, tovholder på jobserviceaftalen gennem Jobservice Danmark.

 

Gode vækstvilkår for virksomhederne

- Gladsaxe har valgt at indgå i dette samarbejde, fordi vi mener, vi har en fælles udfordring i at sikre fortsat vækst, både lokalt og igennem Greater Copenhagen-samarbejdet. Derfor skal vi også udvikle vores løsninger i fællesskab. I Gladsaxe vil vi gerne give virksomhederne bedre vækstvilkår og hjælpe til, at de får dækket deres behov for kvalificeret arbejdskraft. Samarbejdet er en måde, hvor vi kan blive endnu bedre til at formidle job til de jobsøgende og arbejdskraft til virksomhederne, så begge parter får det bedste match, siger Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst (A).

 

Fordel for ledige

Jobcenter Gladsaxe har ansvaret for koordinationen mellem jobcentrene i Østdanmark, og sørger for, at NCC får kvalificerede kandidater fra hele regionen. Jobcenteret hjælper også med at forberede, afholde og følge op på jobsamtalerne.

 

De ledige kandidater søger i princippet på lige fod med andre jobsøgende. De har dog den fordel, at jobcenteret har håndplukket dem og forberedt dem på hvad virksomheden søger, og at deres CV sendes direkte til HR-afdelingen i virksomheden.

 

Desuden er det en mere generel fordel for de ledige, at kommunen får nye erfaringer med hvilke medarbejderne virksomhederne har behov for, og dermed et bedre overblik over den enkelte lediges muligheder.

Annonce