"Med støtte fra jobcentret har vi fået lavet vores egen lille ”tømrerskole” her i virksomheden. Det betyder, at Thomas alligevel får lært det han har brug for i sit job her hos os” siger tømrermester Jakob Boie Pedersen.

Greve har knækket koden: De unge kommer i arbejde

Politik

05/05/2015 13:18

Mikkel Sarka

Indsatsen over for ledige unge i Greve ser ud til at være en succes. En af de unge er 21-årige Thomas Sølvmose Nielsen, der i dag er ansat som medarbejder i tømrerfirmaet Sten Jensen A/S i Karlslunde.

Mange unge med sammensatte problemer som angst, ensomhed, misbrug eller dårlig skolegang har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Men en ekstra indsats over for de unge i Greve ser ud til at være en succes.

Fra 2012-2014 er andelen af unge der ikke længere er på passiv forsørgelse steget med hele 16,4 procent. Til sammenligning er det tilsvarende tal for Østdanmark kun en forbedring på 5,7 procentpoint.

En af disse unge er den 21-årige Thomas Sølvmose Nielsen, som i dag arbejder som arbejdsmand i tømrerfirmaet Sten Jensen A/S i Karlslunde.

”Vi vidste godt, at Thomas’ boglige evner ikke var så gode, men hænderne er skruet rigtigt på ham”, fortæller tømrermester Jakob Boie Pedersen. ”Så med støtte fra jobcentret har vi fået lavet vores egen lille ”tømrerskole” her i virksomheden. Det betyder, at Thomas alligevel får lært det han har brug for i sit job her hos os”.

Jakob Boie Pedersen synes, at der skal være plads til unge som Thomas på arbejdsmarkedet. ”Man skal have et åbent sind, for alle har deres kompetencer. Og med Thomas har vi tilmed fået en energibombe og en topmotiveret medarbejder. Han blev for eksempel kåret til Årets kollega i 2014”.

Når man ser på statistikkerne, har den ekstra ungeindsats i Greve Kommune generelt været en succes. Det seneste år er Greve Kommune blevet bedre til at få de unge væk fra offentlig forsørgelse. Og tallene er væsentlig bedre end de tilsvarende tal for Østdanmark.

Formanden for Vækst- og Beskæftigelsesudvalget Morten Dahlin (V) er stolt af resultatet: ”Vi har vist at vi kan noget specielt her i Greve Kommune. Med den rette indsats er det nemlig lykkedes os at knække koden og få flere udsatte unge i job eller i uddannelse. Et af de største samfundsproblemer er, at alt for mange står uden for arbejdsmarkedet og lever af passiv forsørgelse. Det problem forsøger vi at løse her i Greve. ”

Den håndholdte indsats blev bevilget som forsøg af Greve Byråd i 2012 i form af to ekstra rådgivere og to ekstra virksomhedskonsulenter og gjort permanent i 2014 for at fastholde en forstærket ungeindsats.

Fakta

73,3 procent af de unge i kommunen, der modtog kontanthjælp eller arbejdsløshedsdagpenge i oktober 2011, var fortsat i offentlig forsørgelse halvandet år senere. Tallet for den tilsvarende periode et år senere var på 56,9 procent. Der var altså kommet 16,4 procentpoint flere væk fra offentlig forsørgelse på det år. Til sammenligning er det tilsvarende tal for Østdanmark kun en forbedring på 5,7 procentpoint.

Mest Læste

Annonce