Håndværkere får lettere ved at byde på kommunale opgaver

Infrastruktur

12/02/2015 11:24

Nick Allentoft

Haderslev Kommune vil gerne sikre, at flere entreprenører og håndværksfirmaer får mulighed for at byde på byggeopgaver på kommunens ejendomme.

”Det skal være let at komme til at byde på byggeopgaver på kommunens ejendomme, og derfor opretter vi nu håndværkerlister, så firmaer på skift bliver indbudt til at byde på kommunens bygge- og vedligeholdelsesprojekter”, siger borgmester H.P. Geil.

 

Ordningen med de såkaldte ”håndværkerlister” træder i kraft den 1. april 2015, men allerede den 24. februar holdes der informationsmøde om ordningen.

 

Der bliver oprettet to håndværkerlister, der kommer til at køre uafhængig af hinanden. Hvis man står på listen, bliver man kontaktet direkte og får mulighed for at byde.

 

”Vi hører fra mange firmaer, at de gerne vil i betragtning til vores opgaver, og det vil vi gerne gøre vores til, men det er vigtigt at understrege, at der altså ingen garanti er for, at man får opgaven, selvom man står på listen. Derimod er man sikker på, at man på skift bliver kontaktet og får mulighed for at byde. På den måde håber vi også på at skabe større åbenhed omkring vores opgaver og udbud”, siger H.P. Geil.

 

Både entreprenør- og håndværksfirmaer i og udenfor kommunen kan optages på enten den ene eller begge lister. Optagelse sker efter ansøgning.

 

De to håndværkerlister er:

  • Én liste for bygge- og vedligeholdelsesopgaver i størrelsesordenen cirka 75.000-300.000 kr.
  • Én liste for bygge- og vedligeholdelsesopgaver i størrelsesordenen 300.000-3.000.000 kr.

Mest Læste

Annonce