Håndværkere får lettere ved at byde på kommunale opgaver

Infrastruktur

12/2/15 10:24

Nick Allentoft

Haderslev Kommune vil gerne sikre, at flere entreprenører og håndværksfirmaer får mulighed for at byde på byggeopgaver på kommunens ejendomme.

”Det skal være let at komme til at byde på byggeopgaver på kommunens ejendomme, og derfor opretter vi nu håndværkerlister, så firmaer på skift bliver indbudt til at byde på kommunens bygge- og vedligeholdelsesprojekter”, siger borgmester H.P. Geil.

 

Ordningen med de såkaldte ”håndværkerlister” træder i kraft den 1. april 2015, men allerede den 24. februar holdes der informationsmøde om ordningen.

 

Der bliver oprettet to håndværkerlister, der kommer til at køre uafhængig af hinanden. Hvis man står på listen, bliver man kontaktet direkte og får mulighed for at byde.

 

”Vi hører fra mange firmaer, at de gerne vil i betragtning til vores opgaver, og det vil vi gerne gøre vores til, men det er vigtigt at understrege, at der altså ingen garanti er for, at man får opgaven, selvom man står på listen. Derimod er man sikker på, at man på skift bliver kontaktet og får mulighed for at byde. På den måde håber vi også på at skabe større åbenhed omkring vores opgaver og udbud”, siger H.P. Geil.

 

Både entreprenør- og håndværksfirmaer i og udenfor kommunen kan optages på enten den ene eller begge lister. Optagelse sker efter ansøgning.

 

De to håndværkerlister er:

  • Én liste for bygge- og vedligeholdelsesopgaver i størrelsesordenen cirka 75.000-300.000 kr.
  • Én liste for bygge- og vedligeholdelsesopgaver i størrelsesordenen 300.000-3.000.000 kr.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.