Billedet her er fra sidste års Wagnerhus Jazzfestival, hvor musikeren Kresten Osgood var en af dem, der spillede og legede med.
Billedet her er fra sidste års Wagnerhus Jazzfestival, hvor musikeren Kresten Osgood var en af dem, der spillede og legede med.

Børneinstitution jazzer løs

Velfærd

10/4/15 9:14

Nick Allentoft

Wagnerhus i Holstebro advarer mod alvorlig risiko for smittefare – børnehuset er jazzinficeret hele uge 17.

Det, der er på spil, er 2015-udgaven af Wagnerhus Jazzfestival. Det er en festival, hvor alle 107 indskrevne 0-6-årige børn på tværs af alder og faste grupper slipper deres indre trompet løs og blæser kreativiteten og fællesskabet et ordentligt stykke.

Det bliver næsten ufarligt, og der er stor chance for at børnenes begejstring vil smitte af på alle, som er modtagelige for brede smil og musikalske glimt i øjet.

- Omdrejningspunktet bliver Halfdan Rasmussens klassiske børnerim. Vi får besøg af tre små lodne trolde, vi skal ud og køre i Posemandens bil, Lange Peter Madsen kommer forbi i fuld størrelse, Vaskebjørnens vasketøj hænger til tørre, og så får vi forhåbentlig svar på, hvem der har malet himlen blå, fortæller fritidscentrets leder Jacob Birk-Nielsen.

Derudover byder ugens program bl.a. på Blæseorkestret fra Vemb Skole, Tante Andante fra Lemvig, en bus fuld af børn fra Kærnen og en stor fredagskoncert, hvor alle børn og voksne slutter en festlig uge af med ”scenen er din” og nybagte boller.

- Wagnerhus er en legeplads i livet, og med jazzfestivalen har vi fundet vores måde til at integrere vores værdigrundlag og inklusionsindsats med de pædagogiske læreplaner. Musik er leg med lyd og giver umiddelbar glæde. Og jazzmusikken er kendetegnet ved, at der ikke nødvendigvis er stramme regler – man kan improvisere og eksperimentere – men man er samtidig nødt til at være opmærksom på sine medspillere, forklarer Jacob Birk-Nielsen.

Selv om festivalen først løber af stablen i uge 17, så er der allerede nu overhængende fare for at blive jazzinficeret. Wagnerhus er nemlig i fuld gang med forberedelserne. På hver eneste stue bliver der øvet og lavet rekvisitter, samtidig med at der arbejdes med forskellige former for udsmykning.

Alle er velkomne til at udsætte sig for smittefaren i uge 17 – også pressen.