Michael Haagensen, chef for Borgerservice i Køge Kommune

Det skal du vide om Digital Post

Velfærd

03/11/2014 20:14

Suleman Haider

Lørdag den 1. november blev det obligatorisk for alle, der er fyldt 15 år, og som kan, at modtage post fra det offentlige digitalt, men det er fortsat muligt at blive fritaget for Digital Post.

Alle borgere i Danmark har nu fået en digital postkasse, hvori posten fra Køge Kommune, SKAT, SU, Jobcenteret osv. kommer. Det er kun borgere, der selv har bedt om fritagelse for Digital Post, der fortsat vil få deres post på papir bragt af et rødt postbud. 

Sådan bliver du fritaget

Men selv om vi nu har passeret premiere-dagen for Digital Post, er det fortsat muligt at blive fritaget for Digital Post, fortæller Michael Haagensen, chef for Borgerservice i Køge Kommune:

-  Hvis du ikke er i stand at modtage din post fra det offentlige digitalt, kan du fortsat blive fritaget hos os i Borgerservice. Bare mød op, og husk at tage legitimation med. 

Michael Haagensen uddyber, at en grund til at få fritagelse kan være, at man fx ikke har nogen computer, ikke kan bruge internettet, ikke kan forstå dansk, eller hvis man har en funktionsnedsættelse. 

Husk at tjekke din post

Til de ca. 32.000 borgere i Køge Kommune, der aktivt har tilmeldt sig Digital Post, lyder det fra Michael Haagensen:

- Husk at tjekke din post. Der kan være vigtige breve, du skal reagere på fx fra SKAT, Jobcenteret, Sygehuset og Køge Kommune. Du kan gøre det nemt for dig selv ved at opgive dit mobil-nummer og e-mailadresse i e-Boks eller borger.dk. Så får du besked, når der er ny post til dig.  

Papirbrev til dem, der ikke har åbnet deres digitale post

Ca. 12.000 borgere i Køge Kommune har endnu ikke taget stilling til Digital Post. Derfor har de nu alle automatisk fået en digital postkasse, fortæller Michael Haagensen og fortsætter: 

- Disse mennesker risikerer at gå glip af vigtig post i deres digitale postkasse. For at undgå dette får de 12.000 borgere et papirbrev, første gang der er digital post til dem fra det offentlige. Vi sender også brevet til dem, der ikke har været logget ind enten i borger.dk eller e-Boks.dk siden august i år, slutter chefen for Borgerservice, Michael Haagensen.

Hjælp og gratis kurser

Man kan læse mere på www.borger.dk/digitalpost, eller få hjælp og vejledning hos Borgerservice eller på biblioteket, hvor de også fortsat tilbyder gratis kurser i NemID og Digital Post.

 

Mest Læste

Annonce