Ambitiøs ny aftale skal sikre fremtidens arbejdskraft: Flere og dygtigere faglærte

Velfærd

29/4/16 7:50

Nick Allentoft

- Den her aftale skal sikre, at vi i fremtiden får flere og dygtigere faglærte i Kolding Kommune, lyder det fra kommunaldirektør Rikke Vestergaard.
Flere unge skal vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse, og flere ledige og beskæftigede skal gå fra at være ufaglærte til at blive faglærte. Det er et par af de konkrete mål i en ny samarbejdsaftale for Kolding-området.

- Udviklingen på arbejdsmarkedet, ny erhvervsskolereform og især de unges fravalg af erhvervsuddannelser kalder på et samarbejde. Den her aftale skal sikre, at vi i fremtiden får flere og dygtigere faglærte i Kolding Kommune. Aftalen er ambitiøs, hvad angår formål, mål og samarbejde. I Kolding skal vi, med et godt samarbejde, udvikle indsatser, der virker og er koordinerede, således at unge, ledige og beskæftigede har de kompetencer, som efterspørges, fortæller Rikke Vestergaard, kommunaldirektør, Kolding Kommune.

Virksomhederne i Kolding-området oplever i stigende omfang problemer med at rekruttere velkvalificeret faglært arbejdskraft. Efterspørgslen på faglært arbejdskraft er stigende, og udbuddet af faglært arbejdskraft er blevet mindre fordi flere faglærte går på pension.   For at håndtere de fremtidige udfordringer og sikre, at der fremadrettet uddannes flere og dygtigere faglærte, har de centrale aktører på uddannelses- og beskæftigelsesområdet i Kolding Kommune indgået en samarbejdsaftale ”Flere og dygtigere faglærte”.

Der er etableret en styregruppe og to udviklingsgrupper, som skal arbejde med at konkretisere og udmønte samarbejdsaftalen i konkrete initiativer og aktiviteter.

Styregruppen og de to udviklingsgrupper blev sat i gang med en fælles inspirationsdag den 27. april 2016. Formålet med inspirationsdagen var at give deltagerne et fælles billede og afsæt for arbejdet. Samtidigt fik deltagerne mulighed for at drøfte og udpege centrale udfordringer, temaer og delmål, som der skal arbejdes videre med i de to udviklingsgrupper, samt udpege forslag til initiativer og aktiviteter, som kan sikre flere og dygtigere faglærte.   FAKTA: • Samarbejdsaftalen ”Flere og dygtigere faglærte” er blevet til mellem IBC, Hansenberg, Business Kolding, LO, Kolding HF & VUC, AMU, Dansk Byggeri, Dansk Industri, Produktionsskolen, Social- og sundhedsskolen og Kolding Kommune.   • Samarbejdet erstatter de to tidligere samarbejdsaftaler ”Samarbejdsaftale mellem Kolding Kommune, IBC, Hansenberg, Business Kolding og LO” og "Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Hansenberg og Kolding Kommune”.

Annonce