8. klasser til finalerunde i Nordisk Matematikkonkurrence

Velfærd

19/04/2016 11:40

Nick Allentoft

Hele to ottende klasser fra Munkholmskolen i Randers tager i slutningen af april til København for at deltage ved den danske finale til nordiske mesterskaber i matematik.

Ved de indledende runder tidligere på året blev både 8. M. og 8. Ø. fra Munkholmskolen udtaget til Nordisk Matematikkonkurrence, og derfor går turen nu til København, hvor der skal dystes på dygtighed og viden om matematik.

”Jeg er stolt. Det er nogle super dygtige elever vi har, og jeg ønsker dem held og lykke,” udtaler matematiklærer Elisabeth Dahl, der sammen med kollegaen, Jeppe Bøgh Pedersen, er ved at give eleverne den sidste forberedelse.

Eleverne har nu travlt med at lave deres præsentationsmateriale færdig. Opgaven, som de præsenterer ved konkurrencen, tager blandt andet udgangspunkt i matematikken bag ved et byggeri som Randers Regnskov. På den måde viser vi også, at matematik kan bruges til noget praktisk i dagligdagen,” fortæller Jeppe Bøgh Pedersen.

Fire elever fra hver klasse stiller op til konkurrencens danske finaler i dagene den 25., 26. og 27. april. Vinder de her, går turen videre til den store nordiske finale i Island til juni.

”Det er virkelig fedt, at vi nu skal til København for at vise, hvad vi kan. Og jeg glæde mig til at møde de andre deltagere og se deres projekter. Nu skal vi lige have finpusset de sidste deltager og forberede os mentalt på det på, og så håber jeg naturligvis at vi vinder, ” siger Cecilie Marie Sørensen, der er en af de otte udtaget elever.

Naturligvis tager de øvrige klassekammerater med til København for at følge konkurrencen og for at give moralsk opbakning. Turen bliver dermed også anledningen til at de to klasser får en tre dages lejrtur, hvor de skal bo på vandrehjem i København, opleve Folketinget, se seværdigheder og blive klogere – både på matematik og samfund.

Det er i øvrigt ikke første gang, at Munkholmskolen er repræsenteret ved Nordisk Matematikkonkurrence. Sidste år var en 8. klasse fra skolen afsted til samme konkurrence.

”Det er vi rigtig stolte af, og jeg er overbevist om, at det skyldes en kombination af dygtige elever og meget engagerede lærere, ” siger skoleleder Martin Hyldgaard Larsen.

Han fortæller, at skolen vægter sine faglærere højt og bakker op om ideer og tiltag, der fremmer motivationen for at lære. Munkholmskolen og dermed Randers er repræsenteret med hele to klasser som de eneste deltagere i årets danske finale. De øvrige seks deltagerklasser kommer fra henholdsvis Århus, Køge, Gladsaxe, Slagelse, Hillerød og Lyngby-Taarbæk.

Nordisk Matematikkonkurrence arrangeres af Danmarks Matematiklærerforening og er en konkurrence for 8. klasser i hele norden.

 

Mest Læste

Annonce