89 landsbyer får direkte linje til Randers Kommune

Infrastruktur

05/09/2014 11:01

Nick Allentoft

Når en landsby står med en god ide, kan det være svært at finde rundt i de offentlige systemer. Derfor lancerer Randers Kommune nu én indgang for landdistrikter. Den ny service får navnet Landdistriktsservice

Landdistriktsservice er en nyoprettet administrativ enhed, der skal hjælpe borgere i kommunens 89 landsbyer med at realisere udviklingsprojekter.

I dag modtager forvaltning og politikere i Randers Kommune ofte henvendelser fra borgere i landdistriktet, som har en god ide. Ideerne spænder vidt. Det kan være alt lige fra kulturelle aktiviteter til anlæggelse af et nyt torv. Fælles for de fleste henvendelser er, at idemageren ofte har svært ved at finde ud af, hvem man skal kontakte i det kommunale system. Med den nye fælles indgang skal det være nemt og ligetil at komme i kontakt med medarbejdere i Randers Kommune.

Teamet består af medarbejdere fra fire forskellige afdelinger i Randers Kommune. Netop de forskellige fagligheder skal medvirke til at give et kvalitetsløft i de udviklingsinitiativer borgere i landsbyerne gerne vil arbejde med.

”Formålet med Landdistriktsservice er at understøtte udviklingsinitiativer i vores mange landsbyer. Og her kan vi byde ind med meget. Vi kan hjælpe med, at en landsby kan få en udviklingsplan, vi kan give gode råd om fundraising, vi kan give sparring omkring planlægning af fysiske projekter, og vi kan hjælpe med finde vej i det administrative system,” siger Daniel Madié, formand for Erhvervs- og Landdistriktsudvalget.

”Landdistriktsservice er bygget på de gode erfaringer fra Randers Kommunes Erhvervsservice. Denne service gik i luften foråret 2013, og er blevet taget godt imod af det lokale erhvervsliv. Det er vores ønske, at den nye service for borgere i landdistrikter bliver taget ligeså godt imod af brugerne,” siger Daniel Madié.

Landdistriktsservice kan træffes på mobilnummer 2057 3090 og på[email protected]

 

Mest Læste

Annonce