DR-kor og kultur helt ind i skolen: Kultur på skoleskemaet

Velfærd

12/08/2015 10:45

Nick Allentoft

De kommende uger springer omfattende samarbejde mellem DR og Ringkøbing-Skjern Kommune ud i fuldt flor. I september skal 6000 elever til København.

Et helt unikt samarbejde gør, at alle kommunens skolebørn de kommende uger får kulturelle oplevelser, som bestemt ikke er standardfag på skoleskemaerne.

- De første arrangementer, som begynder allerede i næste uge, er begyndelsen på et forventet langvarigt samarbejde mellem DR og Ringkøbing-Skjern Kommune, siger Lennart Qvist, formand for Børne- og Familieudvalget.

Med i samarbejdet er undervisningsmateriale, der giver mulighed for at inddrage de kulturelle arrangementer i den daglige undervisning, så det bliver mere end "blot" en koncertoplevelse.

Masser af musik

August byder på koncerter for børnehavebørn på Generator. De yngste skoleelever får en koncert i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter. Sidst i august bliver der i Hvide Sande og Ringkøbing koncerter med DRs børnekor og lokale skoleelever. Korleder Susanne Wendt vil undervise børnene og gøre dem klar til koncerterne under overskriften ”Læg solen i seng”, og endelig er der den store tur til København den 17. og 18. september for alle elever fra 2. klasse og ældre.

I København har DR sørget for kontakt til andre kulturinstitutioner med skoleforløb, så eleverne får maksimalt ud af projektet. Kulturinstitutionerne har slået dørene op og tilbudt spændende og lærerige undervisningstilbud, der passer til de forskellige klassetrin. Eleverne skal blandt andet have undervisningsforløb i Folketingets skoletjeneste, på Experimentariet, Den Blå Planet, på Arbejdermuseet, Statens Naturhistoriske Museum, Nationalmuseet, Designmuseet, Søfartsmuseet, Louisiana m.m.

Mens de godt 6000 elever er i København, kommer selveste Hr. Skæg til Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, hvor han giver to koncerter for alle børn, der går i 0. og 1. klasse

- Ved at tilbyde disse oplevelser på tværs af hele kommunen, binder det vores børn og unge sammen på en ny måde. Samtidig vil vi også gerne vise, at Ringkøbing-Skjern er et sted, hvor vi prioriterer kulturelle oplevelser for vores børn og unge, siger Lennart Qvist.

Alle forældre modtager et brev, hvor de kan læse meget mere om turen og programmet for de enkelte klassetrin.

 

Fakta:

Projektet ”Ind Til Musikken” er forankret i DR Musikariet, som er DR Koncerthusets projektenhed for børn og unge, og modtager støtte fra fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Samarbejdet skal give børn, der vokser op langt fra de store byer, musikalske oplevelser. Som en del af samarbejdet vil Ringkøbing-Skjern Kommune til september sende 6.000 skolebørn til DR Byen for at høre symfonisk musik i DR Koncerthuset. De yngste elever bliver hjemme, men får til gengæld besøg af Hr Skæg.

 

 

Mest Læste

Annonce