International konference om succesprojekt

Velfærd

23/09/2014 11:03

Suleman Haider

Normalt tager de på konference i byer som Berlin og Bruxelles, men på torsdag ankommer 80 konferencedeltagere, heraf 30 topfolk fra EU-apparatet, til Ringkøbing-Skjern for at tage ved lære af best practice-erfaringer om iværksætteri og jobskabelse for EU-midler.

- Over hele Europa tales der om, at det er de små virksomheder og iværksættere, der skal skabe væksten og få os videre. Så jeg er utrolig stolt over, at vi her i Ringkøbing-Skjern kan præsentere et projekt, der viser vejen, siger borgmester Iver Enevoldsen, der står for velkomsten.

Konferencen kommer på opfordring af EU kommissionen, fordi Ringkøbing-Skjern Kommune har haft stor succes som tovholder på jobskabelses- og iværksætterprojekter finansieret af Den Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen (EGF).Gennem projektet Winds of Opportunities er knap 100 tidligere massefyrede sprunget ud som iværksættere.

En afslutning og en ny begyndelse

- Jeg glæder mig over at få muligheden for at dele projektet med hele Europa. Vi har som kommune brugt alle vores kompetencer for at sikre succesen, og nu hvor vi er lykkedes med det, må vi også være stolte over det, siger projektleder Nikolaj Strømkjær.

Konferencen er lagt an, så den fungerer som en afslutning og en ny begyndelse på samme tid.

Om formiddagen præsenterer Ringkøbing-Skjern best practice-resultatet og nogle af de nyslåede iværksættere, ligesom der vil være oplæg om, hvordan EGF kan bruges som et arbejdsmarkedsværktøj.

Om eftermiddagen holdes en Open Space workshop, der skal munde ud i en arbejdsplan for samarbejdet mellem EU landene. Emnet er bæredygtige projekter, der kan udvikle iværksætteri og gøre samfundene mere immune overfor massefyringer.

Næste dag skal deltagerne på rundtur til virksomheder i området. Blandt andre Vestas og Lego.

Fakta

EGF-projekterne har kontor i Ringkøbing-Skjern Kommune. Kommunen tog i 2009 teten, da Vestas havde en stor fyringsrunde, og søgte EUs Globaliseringsfond om 29 mio. kroner på vegne af alle de kommuner, der blev berørt at fyringerne.

Ringkøbing-Skjern Kommune tog igen initiativet til to landsdækkende ansøgninger i 2012 på i alt 103 mio. kroner.

Konferencedeltagerne kommer fra Tyskland, Estland, Litauen, Finland, Grækenland, Italien, Irland, Belgien, Tjekkiet og Danmark.

Konferencen holdes på Hotel Fjordgården.

Vedhæftede filer:

Invitation og baggrund.pdf

 

Mest Læste

Annonce