Stor vestjysk offensiv for bedre infrastruktur

Infrastruktur

16/06/2016 12:54

Nick Allentoft

Erhvervslivet, organisationer og vestjyske politikere fra både byråd og Folketinget styrker nu indsatsen for at forbedre infrastrukturen i landsdelen. Det handler om at forbinde Herning via Ringkøbing til Hvide Sande med den længe ønskede 2+1-vej.

Folkene bag initiativet vil med en række initiativer over for landspolitikerne sikre, at Vestjylland i første omgang får den nødvendige VVM-undersøgelse og hurtigst muligt herefter får anlagt den ønskede vej.

Med Ringkøbing-Skjerns borgmester Iver Enevoldsen (V) i spidsen slog en række vestjyske profiler tirsdag formiddag til lyd for sagen. Det skete ombord på skonnerten, Folkeskibet Maja, der på vej til Folkemødet i Allinge på Bornholm, lagde til kaj ved Amaliehaven i det centrale København.

- 2+1-vejen er meget vigtig for os. Vi har arbejdet på det i mange år. Derfor er det så glædeligt med den store og brede opbakning, som vi også oplever fra det lokale erhvervsliv, indledte Iver Enevoldsen.

Blandt de aktive vestjyske politikere, der deltog i arrangementet i København, var det lokalt valgte folketingsmedlem Annette Lind (A) og byrådsmedlem i Ringkøbing-Skjern, Søren Elbæk (A).

 

Skal styrke væksten

Under overskriften ”Derfor 2+1-vej” understregede direktøren for Hvide Sande Havn, Steen Davidsen, at vejen skal styrke den vækst, der i forvejen buldrer afsted i Vestjylland:

- Vejen vil give store tidsgevinster, lavere kørselsomkostninger, nettolønnen vil stige og give øget produktivitet hos virksomhederne. Der er fuld gang i hjulene. Vejen skal understøtte den vækst, der er i gang, påpegede Steen Davidsen.

Han oplyste, at væksten i området ligger væsentligt over landsgennemsnittet. Der er fuld beskæftigelse og mangel på tilstrækkeligt kvalificeret arbejdskraft. Turismen vækster også. Faktisk er det kun København, Aarhus og Aalborg, der har flere årlige turistovernatninger end Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Vi har behov for en bedre infrastruktur, der sikrer væksten og tiltrækker nye virksomheder, sagde Steen Davidsen.

 

God infrastruktur nødvendig

Også Poul Jørgensen, formand for de 140 medlemsvirksomheder af Vestjyllands Vognmandsforening, talte og understregede behovet for 2+1-vejen. Også ud fra en sikkerhedsmæssig betragtning. Og produktionsdirektør Richard Hvas, Vestas, efterlyste handling:

- For Vestas betyder det meget, at vi får en god infrastruktur i Vestjylland. En væsentlig andel af omkostningerne til vindmølleproduktion knytter sig til transport. Derfor har det stor betydning for vores konkurrenceevne, fastslog Richard Hvas.

Virksomhedens transportbehov understreges af, at 500-600 store og små lastbiler hver uge kører til og fra Vestas’ afdelinger i Ringkøbing, derudover kommer transport til afdelingerne i Lem og Videbæk. Tilsammen beskæftiger Vestas her cirka 2.800 medarbejdere.

Efter sommerferien vil styregruppen bag ønsket om 2+1-vejen intensivere kontakterne til beslutningstagerne på Christiansborg, oplyste borgmester Iver Enevoldsen. Men allerede i de kommende dage vil man være i dialog med politikere og embedsmænd under Folkemødet på Bornholm.

 

Mest Læste

Annonce