Ventilation skal give bedre luft i klasselokalerne i Silkeborg

Infrastruktur

03/11/14 6:34

Suleman Haider

Silkeborg Kommune investerer over 30 mio. kr. i bedre luft i klasselokalerne

Luften er også tung i nogle af klasselokalerne i Silkeborg Kommune, men det bliver der nu rettet op på.

En ny rapport fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) fortæller, at CO2 koncentrationen er for høj i 60 procent af klasselokalerne i danske folkeskoler. Helt så galt står næppe til i Silkeborg, men ifølge Arbejdstilsynets foreløbige gennemgang er der brug for at gøre noget ved indeklimaet på lidt over en fjerdedel af skolerne.

Derfor investerer Silkeborg Kommune i 2014-2015 over 30 mio. kr. i bedre ventilation. Oveni kommer 30-40 procent i form af planlagt vedligeholdelse og energispare-projekter.

Arbejdet er allerede i gang på syv af de 27 folkeskoler, og som en foreløbig løsning er der åbne vinduer i alle pauser:

”Vi ved jo, hvor meget det betyder for børnenes læring, og vi har opfordret alle skoler til at åbne vinduerne, hver gang børnene forlader lokalet,” siger skolechef i Silkeborg Kommune Huno Kjærsgaard.

Arbejdstilsynet har givet påbud om at gøre noget ved indeklimaet på syv skoler. Der bliver installeret mekanisk ventilation, og bedre ventilation indgår også i renoveringen af to skoler i 2015.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.