Vejles borgmester stopper før tid

Politik

18/1/17 11:46

Daniel Holst

Vejle Kommunes borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) har meddelt, at han stopper som borgmester allerede 1. marts.
Efter næsten 24 i politik besluttede han allerede sidste år, at han ikke genopstiller ved valget til byrådet i november. Nu ønsker han at give sin efterfølger mulighed for en glidende overgang.   Da jeg ikke genopstiller, og da Jens Ejner Christensen (V) i fremtiden vil være den, der tegner Venstres politik, anser jeg det for rigtigst, at jeg viger pladsen, så vi kan sikre en glidende overgang. Jeg bliver siddende i Byrådet til udgangen af valgperioden, siger Arne Sigtenbjerggaard. 

- Det er ikke nemt at slippe ”tøjlerne”, men på den anden side er det også rart at kunne give slip, når den kommune, man holder så meget af og brænder for, er på toppen. Det er Vejle Kommune, understreger Arne Sigtenbjerggaard.

- Jeg er stolt over, at vores kommune efter 10 år i dag fremstår som en af landets mest veldrevne kommuner. Vi kom godt igennem finanskrisen og havde fokus på vækst, så vi sammen med offentlige og private investorer kunne udvikle kommunen.   - Hele udviklingen omkring den nye bydel på Lystbådehavnen er et af de helt store projekter, som jeg ser tilbage på med stolthed. Ligeledes de mange byggerier med Søstrene, Sundhedshus, Spektrum og kulturhuse i Centerbyerne.   - Jeg er også glad for, at vores økonomi nu er så god, at vi har været i stand til at sende penge tilbage til velfærdsområderne. Vi tiltrækker både mange nye virksomheder og mange flere borgere. På alle områder er vi inde i en flot udvikling, understreger Arne Sigtenbjerggaard.

- Igennem årene har der selvfølgelig været en række spændende udfordringer, som skulle håndteres. Senest er jeg stolt over, at det er lykkedes at stå sammen om et nej til togbro over Vejle Fjord og Vejle som det ideelle sted til politiskolen.

  Lang karriere i amts- og byrådspolitik Arne Sigtenbjerggaard har været med i politik i næsten 24 år – 6 valgperioder. Han blev valgt ind i Jelling Byråd i 1993 og var i den første periode formand for Teknik- & Miljøudvalget. Han blev genvalgt i 1997 og blev formand for Jelling Kommunes Børne- og Kulturudvalg.   Samtidig blev han valgt ind i Vejle Amtsråd, hvor han sad i Undervisnings- & Kulturudvalget. I 2001 blev Arne Sigtenbjerggaard genvalgt til både Jelling Byråd og Vejle Amtsråd. Det betød, at han satte sig på borgmesterposten i Jelling 1. januar 2002. I Vejle Amtsråd var han gruppeformand for venstre og medlem af Økonomiudvalget.   I 2005 begyndte forhandlingerne om sammenlægningen af de fem kommuner: Børkop, Egtved, Jelling, Give og Vejle kommuner og Grejs Sogn, dele af Vejle Amt og Arbejdsformidlingen. Som borgmester i Jelling spillede Arne Sigtenbjerggaard en central rolle og blev medlem af Sammenlægningsudvalget i 2006 samtidig med, at han fortsat var borgmester i Jelling.   Den nye Vejle Kommune var en realitet 1. januar 2007 med Leif Skov (S) som borgmester og Arne Sigtenbjerggaard som viceborgmester og formand for Børne- og Familieudvalget. Den 1. januar 2010 byttede de poster, og Arne Sigtenbjerggaard blev borgmester for Vejle Kommune - en post han altså forlader 1. marts.   Vejle Byråd skal på mødet 25. januar behandle anmodningen om at blive fritaget for borgmesterposten, som Jens Ejner Christensen ventes at tiltræde 1. marts.  

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce