Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Brøndby straffes efter mesterskab: Her er bøden

Kultur

11/6/21 10:10

LTT

Brøndby IF vandt sit første mesterskab i 16 år, med en sejr over FC Nordsjælland, i slutningen af maj.

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at der ved fejringen af Brøndby IF’s mesterskab opstod en massiv fejring af holdet, nu straffes klubben for den massive fejring.

Får en bøde på 450.000 kroner
Fodboldens Disciplinærinstans har besluttet at festlighederne skal koste Brøndby en bøde på 450.000 kroner. Grunden til at Brøndby får bøden er, at sikkerheden på stadion ikke var tilstrækkelig, at fans invaderede banen, at tilskuere kom ind på stadion uden visitation efter kampen og at sikkerhedsforskrifterne angående corona ikke blev fulgt. Foruden det, var der romerlys og anden pyroteknik i forbindelse med fejringen. Det skriver Ekstra Bladet

Betinget dom
Udover det økonomiske aspekt, er Brøndby blevet dømt til, at spille en hjemmekamp i Superligaen eller pokalturneringen uden tilskuere. Det er en betinget dom, der kun træder i kraft, såfremt klubben i den kommende sæson er skyld i en lignende situation. 

Ikke til fare for spillere, trænere og dommere
Brøndby har efterfølgende redegjort deres syn på sagen, og de forsvarer sig med, at det på intet tidspunkt var til fare for spillere, trænere eller dommere. 

Brøndby vil nu bruge weekenden til at overveje, om de vil anke kendelsen til Fodboldens Appelinstans.