Lærer blev frikendt for voldtægt: Nu vil S-profil ændre loven

Socialdemokratiets retsordfører, Jeppe Bruus (S), er forfærdet over sagen, hvor en 32-årig, tidligere lærer brugte sin position som idrætslærer overfor en 13-årig pige, som han havde samleje med. I byretten blev han dømt til seks års års fængsel for voldtægt, men frikendt for voldtægt i Landsretten. Loven er for slap, lyder meldingen fra regeringspartiets retsordfører.

Siden at 32-årig og tidligere lærer i Landsretten blev frikendt for voldtægt af en 13-årig pige, der var en af hans elever, har det vakt harme flere steder. ikke mindt fra pigens forældre og pårørende, men nu melder Socialdemokraties retsordfører sig også i koret og påpeger, at han vil ændre lovgivningen som direkte konsekvens af, at den 32-årige ikke blev dømt for voldtægt i Landsretten. Det skriver TV2 ØST.

 - Når du har et forhold mellem en mand over 30 år og en på 13 år, så mener jeg simpelthen ikke, det kan være andet end voldtægt. Det er ikke et ligeværdigt forhold, og så er lovgivningen ikke god nok, siger han og fortsætter:

- Derfor er det min opgave som lovgiver at kigge på, om lovgivningen er god nok, og det mener jeg ikke, den er, siger Jeppe Bruus, retsordfører hos Socialdemokratiet.

Fik seks år i byretten

I 2019 blev Bjørn C, der var den 13-årige piges idrætslærer, dømt til seks års fængsel ved Byretten i Næstved. Sagen blev anket til Landsretten og den 11. juli i år fældede Østre Landsret dom.

Her blev den nu 32-årige, tidligere idrætslærer frikendt for voldtægt af den 13-årige skoleelev. I stedet blev han dømt for at have haft  samleje vaginalt og analt med en mindreårig - en paragraf, der er mildere i straf end voldtægt - samt frakendt rette til at arbejde med mindreårige. 

Han blev derudover også kendt skyldig i flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse, mens han også blev kendt skyldig i at forsøge at erhverve sig børnepornografisk materiale samt delvis skyldig i at true vidner.

Alt dette kostede den nu 32-årge mand en dom på to års fængsel og dermed en strafnedsættelse på fire år i forhold til Byrettens dom.

Den 13-årige piges forældre har forsøgt at få Landsrettens dom anket til Højesteret, men det har Procesbevillingsnævnet afvist, da de ikke mener, at sagen principiel, som det er påkrævet, hvis en sag skal for landets højeste retsinstans

Venstre og SF har også indikeret, at de gerne vil se på at ændret lovgivningen som følge af sagen.

Jeppe Bruus forventer at tage arbejdet med at ændre lovgivningen op til efteråret, når Folketinget er tilbage fra sommerferie.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 01.09.20 Lovgivning
  Bred politisk enighed om udvidet sorgorlov

  Den brede politiske aftale om at udvide retten til sorgorlov til seks måneder (26 uger) for forældre, der mister børn under 18 år, er nu sendt i høring. Lovforslaget skal behandles i oktober og træde i kraft ved årsskiftet.

 • 18.08.20 Lovgivning
  Tre ugers feriepenge er på vej til danskerne

  Et bredt flertal i Folketinget har mandag vedtaget lovforslaget, der sikrer, at danskerne til oktober kan få udbetalt op til tre uger af deres indefrosne feriepenge.

 • 13.08.20 Lovgivning
  Nu skal racismeparagraffen afskaffes

  Med et nyt borgerforslag vil en gruppe danske borgere forsøge at få Folketinget til at afskaffe straffelovens paragraf 266 b, der ulovliggør ytringer som truer, forhåner eller nedværdiger en gruppe personer på baggrund af race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering. Paragraffen er populært kendt som racismeparagraffen.

 • 11.08.20 Lovgivning
  Sådan ender feriepengesagaen: Tre uger der beskattes som almindelig indkomst

  Til oktober kan danske lønmodtagere få udbetalt tre uger af deres indefrosne feriepenge, og de beskattes som almindelig indkomst. Det fremgår af lovforslaget, som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har fremsat i Folketinget tirsdag.

 • 01.07.20 Lovgivning
  Fra i dag er dyre kviklån forbudt

  Fra onsdag den 1. juli 2020 er det forbudt at udbyde de dyre forbrugslån, der har ført til gældsproblemer for mange danskere.