De tre prisvindere på Kokkedal Skole: Cathrine Ottosen, Ole Andersen og Sophia Bardenfleth (Foto: Novo Nordisk Fonden)

Lærere på Kokkedal Skole får Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris

Kokkedal Skoles særlige indsats for de naturvidenskabelige fag blev onsdag belønnet med årets Naturfagslærerpris til tre af skolens lærere.

Nyheden om det store skulderklap fra Novo Nordisk Fonden har været svært at holde hemmeligt indtil onsdag, hvor fonden officielt overrakte prisen som årets naturfagslærere til tre lærere på Kokkedal Skole. Det fortæller en stolt skoleleder:

”Det skulderklap er vi virkelig, virkelig glade for og stolte over. De tre lærere - Ole Andersen, Sophia Bardenfleth og Cathrine Ottosen – gør et fantastisk arbejde for vores elever, så prisen er fuldt fortjent”, siger Kirsten Birkving og fortæller, at de tre lærere især får prisen for deres succes med at etablere en naturvidenskabelig klub efter skoletid. I klubben bygger de nu mere end 100 elever blandt andet katapulter og koder robotter med Lego Mindstorm.

Også i Børne- og Skoleudvalget er politikerne stolte over prisen, fortæller udvalgsformand Per Frost Henriksen:
”Vi ved, at denne store anerkendelse kun kommer i kraft af en lang, vedvarende og målrettet indsats, med at skabe et stærkt science-miljø, som også er attraktivt for dygtige lærere. Og det er jo tydeligt, at det er lykkedes til fulde her. På vegne af udvalget vil jeg derfor sende et kæmpe tillykke til både Kokkedal Skole og de tre dygtige lærere”.

Med prisen følger 200.000 kr. som de tre lærere forestiller sig kan bruges til nyt spændende udstyr, fx robotter i den avancerede ende af skalaen, og som naturligvis skal kunne bruges af videnskabsklubben, så eleverne får endnu bedre rammer.

Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris er målrettet engagerede og dygtige lærere i fagene fysik/kemi, biologi, geografi og matematik. Prisen har til formål at anerkende og synliggøre en særlig indsats inden for naturfaglig undervisning i grundskolens udskoling.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 21.04.21 Social
  Ny undersøgelse af arbejdsmiljø: Især unge er udsatte

  1 ud af 4 unge, der bringer mad ud, har været ude for en arbejdsulykke det seneste år. Men det er uklart, hvem der har ansvaret for arbejdsmiljøet, når opgaven er formidlet via en digital platform, viser en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

 • 20.04.21 Social
  Mange mønsterbrydere bruger kurser og voksenuddannelse som springbræt

  HF-enkeltfag og grundskolefag for voksne er en vigtig mellemstation for unge med ufaglærte forældre, der vil gennemføre en ungdomsuddannelse, viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Det er vigtig viden, når vi som samfund skal sørge for, at flere unge får en uddannelse, mener chefanalytiker

 • 19.04.21 Social
  Skoler tog imod enorm mængde værnemidler: Sådan er det gået

  Store mængder af hurtigtest, værnemidler og håndsprit blev i løbet af påskeugen sendt ud til skoler og uddannelsesinstitutioner, så de kunne blive klar til at tage imod deres elever og studerende i et nyt set-up med superviseret selvtest. Status efter en uges skolegang er, at den store logistiske øvelse er gået over al forventning.

 • 19.04.21 Social
  Overbevisende ”ja” til OK21 fra lærerne

  Overenskomstforhandlingerne er netop afsluttet for lærere ansat i kommuner og regioner. 85,7 % har stemt ja til forliget.

 • 16.04.21 Social
  Godt nyt til selvstændige: Ny kompensation

  Regeringen har sammen med et bredt flertal af Folketingets partier besluttet at, selvstændige mv., som har fået udbetalt under 250.000 kr. på kompensationsordningen for selvstændige, kan få kompenseret 80 pct. af revisorudgifterne i forbindelse med efterkontrol.