Foto: Larsloekke.dk

Lars Løkke Rasmussen kræver undskyldning

Den forhenværende statsminister kalder det for "under lavmålet" og mener, at han burde få en undskyldning.

Under en demonstration i weekenden, så man et syn, som er sjældent i Danmark.

En dukke, der skulle ligne statsminister Mette Frederiksen (S), blev klynget op og brændt af. Dukken blev hængt op i en lygtepæl. På maven af den var der påsat en truende besked. Her stod der. 

"HUN MÅ OG SKAL AFLIVES!"

Det var en under en demonstration anmeldt af gruppen Men in Black, at dukken blev brændt af. Afbrændingen fik mange poltiikere til tasterne for at tage kraftig afstand til handlingen. 

En af dem var tidligere statsministere Lars Løkke Rasmussen, der skrev "Det er langt over stregen." på Twitter. Nu viser det sig dog, at Mette Frederiksen ikke er den eneste, der har fået en dukke med sit ansigt brændt af. Det har Lars Løkker Rasmussen også prøvet. 

Det var dog ikke demonstranter, der brændte den den tidligere Venstre-formand af. Det var derimod kolleger fra et af de andre danske partier. 

Kendt politiker deltog

Siden billederne af afbrændingen fra weekendens demonstration er kommet frem, er det også blevet kendt, at en dukke - der ligner Lars Løkke Rasmussen - ved en tidligere lejlighed er blevet brændt på toppen af et sankthansbål.

Det er ligeledes kommet frem, at teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Ninna Hedeager Olsen (EL), var gæst ved det arrangement, hvor dukken forestillende Lars Løkke Rasmussen blev brændt af. Det får nu den tidligere statsminister til tasterne.  

"En folkevalgt fra Enhedslisten har hygget sig med at brænde mig af på et sankthansbål," skriver Lars Løkke Rasmussen på Twitter, inden tilføjer: 

"Under lavmålet - en undskyldning er vel på sin plads."

Han understreger desuden, at de nye oplysninger ikke ændrer på hans holdning til afbrændingen af Mette Frederiksen-dukken. 

"Rokker dog ikke ved, at gårsdagens afbrænding af MF-dukke er en regulær trussel, som der skal slås hårdt ned på. Rimer ikke på demokrati."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.