Foto: Larsloekke.dk

Lars Løkke Rasmussen kræver undskyldning

Den forhenværende statsminister kalder det for "under lavmålet" og mener, at han burde få en undskyldning.

Under en demonstration i weekenden, så man et syn, som er sjældent i Danmark.

En dukke, der skulle ligne statsminister Mette Frederiksen (S), blev klynget op og brændt af. Dukken blev hængt op i en lygtepæl. På maven af den var der påsat en truende besked. Her stod der. 

"HUN MÅ OG SKAL AFLIVES!"

Det var en under en demonstration anmeldt af gruppen Men in Black, at dukken blev brændt af. Afbrændingen fik mange poltiikere til tasterne for at tage kraftig afstand til handlingen. 

En af dem var tidligere statsministere Lars Løkke Rasmussen, der skrev "Det er langt over stregen." på Twitter. Nu viser det sig dog, at Mette Frederiksen ikke er den eneste, der har fået en dukke med sit ansigt brændt af. Det har Lars Løkker Rasmussen også prøvet. 

Det var dog ikke demonstranter, der brændte den den tidligere Venstre-formand af. Det var derimod kolleger fra et af de andre danske partier. 

Kendt politiker deltog

Siden billederne af afbrændingen fra weekendens demonstration er kommet frem, er det også blevet kendt, at en dukke - der ligner Lars Løkke Rasmussen - ved en tidligere lejlighed er blevet brændt på toppen af et sankthansbål.

Det er ligeledes kommet frem, at teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Ninna Hedeager Olsen (EL), var gæst ved det arrangement, hvor dukken forestillende Lars Løkke Rasmussen blev brændt af. Det får nu den tidligere statsminister til tasterne.  

"En folkevalgt fra Enhedslisten har hygget sig med at brænde mig af på et sankthansbål," skriver Lars Løkke Rasmussen på Twitter, inden tilføjer: 

"Under lavmålet - en undskyldning er vel på sin plads."

Han understreger desuden, at de nye oplysninger ikke ændrer på hans holdning til afbrændingen af Mette Frederiksen-dukken. 

"Rokker dog ikke ved, at gårsdagens afbrænding af MF-dukke er en regulær trussel, som der skal slås hårdt ned på. Rimer ikke på demokrati."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.