Foto: Shutterstock

LIGE NU: Corona-restriktioner bliver lempet

Grundet et stabilt smittetal bliver flere corona-restriktioner nu lempet.

I slutningen af sidste uge kom det frem, at der ville komme lempelser på flere af de corona-restriktioner, der er blevet indført i Danmark i løbet af den seneste tid.

Coronasmitten er nemlig begyndt at stabilisere sig igen, og derfor vil Nordjylland i dag mærker lempelser af de coronatiltag, der blev indført i forbindelse med den muterede minksmitte.

Herunder kan du se et overblik over, hvilke restriktioner der bliver ophævet i Nordjylland fra i dag mandag den 16. november.

 • Børn på udvalgte klassetrin (5.-8. klasse) må komme tilbage i skole.

 • Borgere må rejse på tværs af kommunegrænser inden for de syv nordjyske kommuner.

 • Den kollektive trafik inden for kommunegrænserne åbner igen.

De kommuner der blev ramt af restriktioner på grund af smitten fra mink, er Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø. Pr. dags dato vil ovenstående restriktioner dog blive ophævet.

Forventer redegørelse snart

En af de ting der særligt ventes på i disse dage, er den redegørelse omkring hele mink-fadæsen. Sagen hvor regeringen gav ordre til, at alle mink i Danmark skulle aflives, men det viste sig altså, er der ikke var lovhjemmel til dette.

Mette Frederiksen har igangsat en redegørelse for at finde ud af, hvor det præcist er gået galt, men hos oppositionen kræver de, at der skal falde hoveder. Nye Borgerliges Pernille Vermund mener, at Mette Frederiksen og hele regeringen bør gå af.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.