Foto: Shutterstock

LIGE NU: Corona-restriktioner bliver lempet

Grundet et stabilt smittetal bliver flere corona-restriktioner nu lempet.

I slutningen af sidste uge kom det frem, at der ville komme lempelser på flere af de corona-restriktioner, der er blevet indført i Danmark i løbet af den seneste tid.

Coronasmitten er nemlig begyndt at stabilisere sig igen, og derfor vil Nordjylland i dag mærker lempelser af de coronatiltag, der blev indført i forbindelse med den muterede minksmitte.

Herunder kan du se et overblik over, hvilke restriktioner der bliver ophævet i Nordjylland fra i dag mandag den 16. november.

  • Børn på udvalgte klassetrin (5.-8. klasse) må komme tilbage i skole.

  • Borgere må rejse på tværs af kommunegrænser inden for de syv nordjyske kommuner.

  • Den kollektive trafik inden for kommunegrænserne åbner igen.

De kommuner der blev ramt af restriktioner på grund af smitten fra mink, er Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø. Pr. dags dato vil ovenstående restriktioner dog blive ophævet.

Forventer redegørelse snart

En af de ting der særligt ventes på i disse dage, er den redegørelse omkring hele mink-fadæsen. Sagen hvor regeringen gav ordre til, at alle mink i Danmark skulle aflives, men det viste sig altså, er der ikke var lovhjemmel til dette.

Mette Frederiksen har igangsat en redegørelse for at finde ud af, hvor det præcist er gået galt, men hos oppositionen kræver de, at der skal falde hoveder. Nye Borgerliges Pernille Vermund mener, at Mette Frederiksen og hele regeringen bør gå af.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også