Foto: Shutterstock

LIGE NU: Fortæller nye detaljer om dansk terrorsag

Politiet har fundet våben, materialer til en bombe og et flag, der bekymrer.

Fredag bekræfter PET og Midt- og Vestsjællands Politi, at der fundet materialer til at lave en bombe i Danmark. Det kom frem på fredagens pressemøde, hvor PET og politiet orienterer om det terrorangreb, der blev afværget. 

Her satte den operative chef i PET, Flemming Drejer, ord på det mulige angreb. 

"Vi har fundet de ingredienser, der skal til for at lave en bombe. Vi har også fundet våben som pumpguns og en jagtriffel med kikekrsigte. Det er nogle fund, som bekymrer os," fortæller Flemming Drejer. 

Mistænker islamisk terror

Udover materialerne, der kan bruges til at lave sprængstoffer, så fandt politiet også et IS flag. Det kan pege på, at gruppen enten er en del af eller sympatiserer med Islamisk Stat, fortæller Flemming Drejer på pressemødet. 

Politiet fortæller, at det var en mistanke om, at en gruppe havde planlagt et terrorangreb i Danmark og Tyskland, der blev kimen til den store politiaktion, der fandt sted mellem 6. og 8. februar. 

Indtil nu holder politiet kortene tæt til kroppen. 

"Der har været forskellige ransagninger i Holbæk, og det kan vi bekræfte. Der har også være andre steder på Sjælland, men det vil vi gerne holde for os selv lidt endnu," udtaler 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.02.21 Social
  Ikke fyringsgrund at blive væk fra sygesamtale

  Det var ude af proportioner, da en arbejdsgiver bortviste to medarbejdere for at udeblive fra en sygefraværssamtale. Det viser en sag, som FH har ført for 3F. Arbejdsgiveren blev pålagt at efterbetale løn i opsigelsesperioden.

 • 24.02.21 Social
  Nu findes der fælles krav til vaskbare mundbind

  Det kan være lidt af en jungle, når man som forbruger skal købe et vaskbart mundbind til brug i det offentlige rum. En ny dansk standard sikrer nu fælles krav på området, så det bliver lettere at vurdere, om kvalitet, funktion og sikkerhed er i orden.

 • 22.02.21 Social
  Regeringen melder ud: Plan for udfasning af restriktioner

  Regeringen vil – sådan at samfundet får varsel i ordentlig tid – onsdag d. 24. februar melde ud om, hvorvidt der kan lempes restriktioner, og hvilke restriktioner og tiltag det vil være nødvendigt at forlænge efter den 28. februar 2021. Regeringen indkalder derfor til politiske drøftelser på baggrund af faglige oplæg og indstillinger.

 • 22.02.21 Social
  Ny undersøgelse: Dette er afgørende for at forebygge negativ social kontrol og radikalisering

  En undersøgelse af tre indsatser over for negativ social kontrol og radikalisering viser, at det især er afgørende, hvilke mennesker der arbejder med målgruppen. Egne erfaringer med negativ, social kontrol kan eksempelvis bidrage positivt i arbejdet med at styrke unge minoritetsunges selvbestemmelse.

 • 17.02.21 Social
  Kommuner fyrer i hobetal på ældreområdet

  Selv om det er vanskeligt at skaffe tilstrækkeligt ansatte til pleje af et stigende antal ældre, har kommunerne inden for bare knap fire år givet godt 8.000 social- og sundhedsansatte en fyreseddel.