Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Du har måske loven på din side: Det siger loven om larmende hunde

Lovgivning

24/01/2024 14:49

J. Bøgen

Der findes faktisk konkrete eksempler på, hvornår en hund larmer så meget, at den skal flyttes.

Hunde gør. Sådan er det bare. Og det er selvfølgelig også i orden, at Fido kommunikerer med andre artsfæller.

Men hvis man er nabo til en hundeejer, eller måske selv har en firbenet ven, der gør mere, end man lige kan overskue, så kan der faktisk være en risiko for, at hunden overtræder loven.

Ja, der er faktisk lavet regler for hundegøen. De findes i hundeloven, og det kan i værste fald ende med, at hunden skal fjernes.

Det siger loven

Helt konkret regulerer hundeloven de situationer, hvor en hun gør eller hyler så meget, at det vedvarende forstyrrer naboer til hundeejeren.

I første omgang kan en nabo klage over hundens larm, og her kan politiet så pålægge ejeren, at hunden skal holdes indendøre. I værste fald skal hunden helt fjernes fra ejendommen, hvis påbuddet ikke bliver efterlevet.

Men hvornår er det så for meget gøen og hylen til, at man er i sin gode ret til at klage over naboens Fido? Udvalget bag hundeloven har lavet en række eksempler på, hvornår naboernes klage skal få myndighederne til at skride ind, og de lyder:

  • Hvis en hund gør i ca. 30 minutter i træk, mere end tre af ugens dage

  • Hvis en hund gør i ca. fem minutter i træk, fire eller flere gange om dagen, i mere end tre af ugens dage

  • Hvis en hund gør kortvarigt (under ca. fem minutter), men sammenlagt i mere end ca. 60 minutter på en dag, mere end tre af ugens dage

Ovenstående er eksempler på tilfælde, og det er derfor ikke en udtømmende liste over situationer, hvor man har myndighederne på sin side i tilfælde af en klage.

Vær dog opmærksom på, at det næsten altid er en skønssag, og at tingene ikke nødvendigvis når en afslutning lige med det samme.

Mest Læste

Annonce