Foto: Shutterstock

Mange smittede på plejecenter

Antallet af smittede med COVID-19 på Plejecenter Kildebo er stigende. Der er derfor indført skærpede restriktioner for besøg, ligesom Styrelsen for Patientsikkerhed er med til at sikre inddæmning af smitten.

I skrivende stund er 32 borgere og 30 medarbejdere på Plejecenter Kildebo smittede med COVID-19. Derfor er kommunens specialiserede hygiejneenhed i tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed for at inddæmme smittespredningen. Det fortæller centerchef Ida Byge Sørensen, Center for Sundhed & Omsorg.

”Det er en alvorlig og ulykkelig situation med så mange smittede på Kildebo Plejecenter, og mine tanker går til beboerne, medarbejdere og deres familier. Jeg er dog glad for, at det er lykkes at friholde demensafsnittet Kildehuset. Her er ingen smittede borgere. Ligeledes glæder det mig, at 10 borgere, som har været syge med COVID-19, nu er erklæret raske,” siger Ida Byrge Sørensen.

Yderligere tiltag

Udover den indsats, der er på hele plejeområdet for at begrænse smitten, er der nu i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed taget yderligere tiltag, fortæller hun.

Blandt andet er der lavet en ny vagtdækning på plejecentret, som sikrer, at den enkelte medarbejder tager sig af en endnu mindre gruppe borgere. Desuden løses køkken- og madserviceopgaverne nu af endnu færre medarbejdere, end  før, for at så få medarbejdere som muligt går ind og ud af plejecentret. Der er også indført øget sygeplejefaglig dækning i alle vagtlag, så borgernes sygdomsforløb følges tæt af sygefagligt personale. Dertil kommer endnu grundigere rengøring af alle kontaktflader mv.

”I samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed arbejder vi på højtryk for at få stoppet smittespredningen og for at beskytte borgere og medarbejdere. Da situationen er alvorlig, må vi flytte medarbejdere fra andre plejecentre og hjemmeplejegrupper til at hjælpe på Kildebo. Der udvises en fantastisk fleksibilitet, og alle hjælper til, så vi kan lykkes med opgaverne,” siger Ida Byrge Sørensen.

Situationen begyder også, at ikke alle borgere kan få besøg som planlagt.

"Det er vi selvfølgelig kede af, men jeg tror, at alle har fuld forståelse for det i denne kritiske situation,” siger Ida Byrge Sørensen.

Der bor 60 borgere på Kildebo, og der er omkring 70 medarbejdere ansat. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også