Foto: Steen Brogaard

Martin Henriksen (DF): Mette Frederiksen laver reklame for islam

I sidste uge lagde Statsminister Mette Frederiksen (S) et billede op af sig selv, modtage sit første vaccinestik. Billedet møder nu kritik, ikke fordi at Mette Frederiksen blev vaccineret, men fordi personen der udfører vaccinen er kvinde, som bærer tørklæde.

Martin Henriksen, DF mener at Statsminister Mette Frederiksen (S) og Socialdemokratiet laver reklame for islam og kommenterer billedet:." Jeg synes egentlig, at det er ret godt gået at statsminister Mette Frederiksen og Socialdemokratiet altid lige formår at lave et reklameindslag for islam - den største trussel mod vores frihed - stort set hver gang muligheden byder sig." Det skriver det tidligere folketingsmedlem Martin Henriksen (DF) på Facebook. 

Møder kritik i eget bagland
Kommentaren fra Martin Henriksen møder nu kritik i eget bagland. Peter Kofod, Dansk Folkepartis medlem af Europa-Paramentet opfordrer til en mere kritisk, konstruktiv udlændingedebat. I en mail Politiken har fået fat i, skriver han: "Blot fordi andre nærmer sig vores politiske udgangspunkt, behøver vi jo ikke at lade dem skubbe os til højre (...). Måske vi bare kunne sige pyt lidt oftere? Eller bare udvise lidt mere overskud?." Peter Kofod bakkes op af hovedbestyrelsesmedlem Anders Vistisen. Han skriver, at det er formand Kristian Thulesen Dahl der lægger linjen, men at han mener, at formanden giver urimelig lang snor til nogle medlemmer, med hentydning til Martin Henriksen. Det skriver Netavisen Pio.

Vil vinde magten i partiet
Martin Henriksen mener at Peter Kofod og Anders Vistisen bruger denne sag, til at vinde magten i partiet. I en mail skriver han: "Kære venner, vi er ude i et internt ræs mod bunden, fordi I er nogle, der vil bruge alle mulige mærkelige midler for at få magten i partiet. Stop nu jer selv. Ikke for min skyld – jeg er vant til, at folk prøver at lukke munden på mig, listen er efterhånden meget lang – men for partiets skyld,"  

Politiken har uden held forsøgt at få en kommentar om debatten fra de involverede.

Magtkampe i partiet
Der har i længere tid floreret rygter om, at der i Dansk Folkeparti er en magtkamp, både på den politiske linje, men også en magtkamp om at blive efterfølgeren til Kristian Thulesen Dahl. Han har været presset på formandsposten siden folketingsvalget 2019. I debatten om næste formand nævnes Peter Kofod og Morten Messerschmidt. 
 

Lav vælgertilslutning
Dansk Folkeparti står i seneste meningsmåling fra Voxmeter til 6,7 procent af stemmerne, og det er 2,0 procentpoint under det de fik ved seneste valg, hvor de i forvejen mistede 2 / 3 dele af deres mandater. 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.

 • 10.06.21 Politik
  Sundhedsministeriet indkalder til pressemøde i dag

  Sundhedsministeriet inviterer til pressemøde torsdag d. 10. juni 2021 kl. 12.00 om genåbningen og status på Covid-19-situationen.