Foto: Shutterstock

Medie: Regeringen indkalder til møde om genåbning

Regeringen indkalder nu til møde om genåbning.

Nu ser det ud til, at der sker noget med genåbningen af landet. 

Tidligere torsdag kunne sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fortælle, at regeringen ville have et grundlag at melde ud på i starten af næste uge. Det ser nu ud til at være sandt. 

Det viser sig nemlig, at landets borgmestre er blevet indkaldt til et møde i næste uge, hvor netop en yderligere genåbning er på bordet. I første omgang ser det ud til, at det særligt er nogle af landets yngre borgere, der godt kan begyndte at glæde sig. 

Det fortæller DR, der er i besiddelse af invitiationen til mødet.

Det får muligvis lov at åbne igen

Når landets borgmestre mødes med regeringen mandag formiddag, så vilder - ifølge af mailen, som DR er kommet i besiddelse af - blive diskutere en genåbning af Folkeskolen samt en ny teststrategi. 

Borgmestrene skal mødes med sundhedsminister Magnus Heunicke (S), justitsminister Nick Hækkerup (S) samt børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og uddannelses og forskningsminister Ane Halsbo Jørgensen (S). 

"Mødet indkaldes med henblik på at drøfte strategiens overordnede linjer og kommunernes rolle i forhold til at understøtte en videre genåbning af grundskolen såvel som det bredere samfund," skrives der i indbydelsen. 

Mødet finder sted mandag klokken 11. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.