Foto: Shutterstock

Medie: Regeringen indkalder til møde om genåbning

Regeringen indkalder nu til møde om genåbning.

Nu ser det ud til, at der sker noget med genåbningen af landet. 

Tidligere torsdag kunne sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fortælle, at regeringen ville have et grundlag at melde ud på i starten af næste uge. Det ser nu ud til at være sandt. 

Det viser sig nemlig, at landets borgmestre er blevet indkaldt til et møde i næste uge, hvor netop en yderligere genåbning er på bordet. I første omgang ser det ud til, at det særligt er nogle af landets yngre borgere, der godt kan begyndte at glæde sig. 

Det fortæller DR, der er i besiddelse af invitiationen til mødet.

Det får muligvis lov at åbne igen

Når landets borgmestre mødes med regeringen mandag formiddag, så vilder - ifølge af mailen, som DR er kommet i besiddelse af - blive diskutere en genåbning af Folkeskolen samt en ny teststrategi. 

Borgmestrene skal mødes med sundhedsminister Magnus Heunicke (S), justitsminister Nick Hækkerup (S) samt børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og uddannelses og forskningsminister Ane Halsbo Jørgensen (S). 

"Mødet indkaldes med henblik på at drøfte strategiens overordnede linjer og kommunernes rolle i forhold til at understøtte en videre genåbning af grundskolen såvel som det bredere samfund," skrives der i indbydelsen. 

Mødet finder sted mandag klokken 11. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.05.21 Sundhed
  Nu hjemtages sygdomsbehandling til Danmark

  Sundhedsstyrelsen udgiver i dag en faglig retningslinje, der beskriver henvisningen af patienter med Essentiel Tremor, også kaldet rystesyge. Det sker i forbindelse med, at det nu er besluttet, at patienter skal kunne behandles med fokuseret ultralyd i Danmark, i stedet for kun i udlandet.

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.