Foto: Shutterstock

Medie: Sådan bliver den danske erhvervs- og sommerpakke

I dag fredag er alle partier på nær Nye Borgerlige og Liberal Alliance samlet for at forhandle en aftale på plads, en aftale om en ny erhvervs- og sommerpakke, meningen med pakken er, at den skal give vækst til den danske økonomi.

TV 2 erfarer at der genindføres gratis færgebilletter på indenrigsrejser både for gående, cyklister og biler med handicapparkeringskort. Det bliver en ordning der kommer til at gælde fra juli til september. Operatørerne af færger vælger selv hvilke afgange de vil gøre gratis, netop for at færgerne ikke bliver overfyldte, og de lokale ikke kan komme med. Rejsepasset bliver også en del af den nye aftale. Rejsepasset er en otte-dages fri-rejse-billet til den kollektive transport. Fri-rejse-billetten kommer til at koste 399 kroner for voksne og 199 kroner for børn. 

To partier er ikke med i forhandlingerne 
De afsluttende forhandlinger i Erhvervsministeriet sker mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet. Nye Borgerlige og Liberal Alliance er ikke med til forhandlingerne. Efter forhandlingerne vil der være pressemøde, det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse. 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.