Foto: Shutterstock

Melder klart ud: Aflys kirken til jul

Man bør ikke gå i kirke i julen i år.

Julen er for rigtig mange lig med en tur i kirke. Men det bør ikke være en mulighed i år. Det er Statens Seruminstituts tidligere direktør, Nils Christian Strandberg Pedersen, der til Sjællandske medier understreger, at han opfordrer til, at folk bliver væk.

“Man bør aflyse alle gudstjenester og julekoncerter. Vi skal jo i alle andre sammenhænge undgå forsamlinger. Det mener jeg også bør gøre sig gældende i kirken,” siger Nils Christian Strandberg Pedersen.

Selvom man holder to meters afstand, så er det ikke nok, ifølge den tidligere direktør.

“Helt overordnet spreder man flere aerosoler, når man synger - eller taler med høj og kraftig stemme. Så hvis man absolut føler behov for at synge i et rum med en masse mennesker, man ikke omgås til daglig, skal der i hvert fald være mere end to meters afstand mellem dem, der befinder sig i rummet,” forklarer han.

I stedet for at møde op i kirken, anbefaler Nils Christian Strandberg Pedersen, at kirkegængerne ser en af de tv-transmitterede gudstjenester i stedet for.

En anderledes jul

Trods nye coronatiltag og restriktioner, så har folkekirken og andre trossamfund fortsat mulighed for at afholde gudstjenester mv. i lokaler, som de råder over. Regler og retningslinjer for bl.a. arealkrav, mundbind, håndsprit og afstand, herunder ved sang, betyder dog, at julegudstjenester mv. afholdes anderledes end normalt. Det oplyser i pjecen 'Nye og forlængede COVID-19-tiltag', som er udgivet på myndighedernes fælles hjemmeside Coronasmitte.dk.

Omkring selve juleaften opfordres der fortsat til, at man max. samles 10 personer.

“Forsamlingsforbuddet på 10 personer og anbefalingerne om max. 10 personer i private hjem og max. 10 sociale kontakter gælder også julen. Selvom man generelt skal holde sig til at se få mennesker i juleaften, kan man godt se sin allernærmeste familie, selvom man ikke har været sammen med dem for nylig,” står der i pjecen, som du kan finde her. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også