Foto: Shutterstock

Melder klart ud: Aflys kirken til jul

Man bør ikke gå i kirke i julen i år.

Julen er for rigtig mange lig med en tur i kirke. Men det bør ikke være en mulighed i år. Det er Statens Seruminstituts tidligere direktør, Nils Christian Strandberg Pedersen, der til Sjællandske medier understreger, at han opfordrer til, at folk bliver væk.

“Man bør aflyse alle gudstjenester og julekoncerter. Vi skal jo i alle andre sammenhænge undgå forsamlinger. Det mener jeg også bør gøre sig gældende i kirken,” siger Nils Christian Strandberg Pedersen.

Selvom man holder to meters afstand, så er det ikke nok, ifølge den tidligere direktør.

“Helt overordnet spreder man flere aerosoler, når man synger - eller taler med høj og kraftig stemme. Så hvis man absolut føler behov for at synge i et rum med en masse mennesker, man ikke omgås til daglig, skal der i hvert fald være mere end to meters afstand mellem dem, der befinder sig i rummet,” forklarer han.

I stedet for at møde op i kirken, anbefaler Nils Christian Strandberg Pedersen, at kirkegængerne ser en af de tv-transmitterede gudstjenester i stedet for.

En anderledes jul

Trods nye coronatiltag og restriktioner, så har folkekirken og andre trossamfund fortsat mulighed for at afholde gudstjenester mv. i lokaler, som de råder over. Regler og retningslinjer for bl.a. arealkrav, mundbind, håndsprit og afstand, herunder ved sang, betyder dog, at julegudstjenester mv. afholdes anderledes end normalt. Det oplyser i pjecen 'Nye og forlængede COVID-19-tiltag', som er udgivet på myndighedernes fælles hjemmeside Coronasmitte.dk.

Omkring selve juleaften opfordres der fortsat til, at man max. samles 10 personer.

“Forsamlingsforbuddet på 10 personer og anbefalingerne om max. 10 personer i private hjem og max. 10 sociale kontakter gælder også julen. Selvom man generelt skal holde sig til at se få mennesker i juleaften, kan man godt se sin allernærmeste familie, selvom man ikke har været sammen med dem for nylig,” står der i pjecen, som du kan finde her. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Kultur
  Ny undersøgelse: Bykommuner i bund og Fanø i top

  Hvis man kunne værdisætte naturen i din kommune med ét tal, hvad ville det så være? Det har forskere på Aarhus Universitet regnet på og kåret Danmarks mest og mindst biodiverse kommuner.

 • 19.02.21 Kultur
  1 ud af 3 danskere vil gøre det mindre i fremtiden

  Coronakrisen ændrer vores flyvevaner, for knap hver tredje dansker vil flyve mindre, når pandemien er fortid, viser en ny befolkningsundersøgelse

 • 17.02.21 Kultur
  Danmark får endnu en verdensrekord - Dette bruger vi flest penge på

  Det globale salg af økologiske fødevarer har aldrig været større. I 2019 rundede det 106 mia. euro, og danskerne lægger sig igen forrest. Ikke alene har Danmark den største økologiske markedsandel. Danskerne er nu også dem, der bruger flest penge på økologi pr. indbygger. Det fremgår af en ny international rapport, som offentliggøres i dag.

 • 10.02.21 Kultur
  Nye kulturaftaler skal løfte kulturen i hele landet

  I de næste fire år vil 12 kulturregioner rulle 29 indsatsområder og utallige projekter ud til glæde for især børn og unge. Det sker gennem de såkaldte kulturaftaler, som indgås med kommunerne, og som kulturministeren har underskrevet.

 • 05.02.21 Kultur
  Sne i Danmark: Her er der skispor

  Flere steder i landet er der nu trukket friske spor til langrendsløb. Uanset om der er præpareret spor eller ej, er du altid velkommen til at stå på ski i alle statens skove og naturområder.