Mere socialt mix i udsatte boligområder – er det et godt mål?

Torsdag den 19. november inviterer SFI til konference om socialt mix i udsatte boligområder. Kom og få svar på, hvad vi egentlig

”Det rette sociale mix” er blevet et tilbagevendende mantra i arbejdet med at forbedre forholdene i Danmarks udsatte boligområder. Over hele landet arbejder kommuner og boligorganisationer for at få ressourcestærke grupper ind i boligområderne, og midlet er såkaldte udlejningsredskaber som for eksempel fleksibel udlejning og kommunal anvisningsret til boligerne.

Men hvilken effekt har strategien? Hvilke udfordringer kan løses ad den vej, og hvilke står uløste tilbage?

På konferencen i Odense den 19. november sætter SFI fokus på udlejningsredskaber som en metode til at forbedre forholdene i de udsatte boligområder. Vi kommer både omkring forskning, praksis og politik:

Hvad fortæller de nyeste forskningsresultater om virkningen af arbejdet? Hvilke lokale erfaringer gør man sig med effekterne – også de utilsigtede – af de forskellige redskaber i brug? Hvordan spiller redskaberne sammen med den generelle boligsociale indsats i områderne? Og bidrager strategien overhovedet til at løse problemerne, eller spreder det dem blot geografisk ved at presse de ressourcesvage grupper endnu længere ud på boligmarkedet?

Få viden på området og deltag i debatten den 19. november. Du kan tilmelde dig ved at klikke HER

SFI på DenOffentlige.dk SFI, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. SFI er et uafhængigt nationalt forskningscenter under Socialministeriet....
Aktivitet: Artikler: 36 | Events: 5 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 24.06.20 Velfærd
  Sundhedsplejersker forbedrer flygtningefamiliers integration

  Hvis flygtningefamilier bliver taget ved hånden i deres første tid i Danmark og får hjælp til at bygge bro til det danske samfund, bliver de nemmere en del af fællesskabet, viser analyse af stort projekt.

 • 15.06.20 Velfærd
  Tilsyn i daginstitutioner halter gevaldigt

  I knap hver tredje børnehave og vuggestue ses der slet ikke på børnene, når der laves tilsyn. I forvejen sker tilsynet i tre ud af fire institutioner kun én gang årligt eller sjældnere, viser undersøgelse for FOA.

 • 12.06.20 Velfærd
  Andelen af pædagogiske assistenter i børnehaver skal firdobles

  Flere end hver tredje ansatte i børnehaver og vuggestuer bør være faglærte pædagogiske assistenter, når minimumsnormeringerne indfases, mener FOA. En af de kommuner, som i forvejen går målrettet efter flere pædagogiske assistenter, er Lolland.

 • 12.06.20 Velfærd
  Tusindvis af medarbejdere får ret til fuld tid

  Er man medarbejder i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København og ønsker at arbejde på fuld tid, så skal det også kunne lade sig gøre. Det mener sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling. Et nyt tiltag giver derfor fra 1. september alle medarbejdere, der arbejder på deltid i forvaltningen, ret til at gå op i tid.

 • 09.06.20 Velfærd
  Ligestillingsarbejdet halter i de fleste dagtilbud

  Ny rapport viser, at kun få daginstitutioner arbejder målrettet med at bryde gængse normer for køn, seksualitet, handicap eller etnicitet. Nu skal forskning bane vejen for mere systematisk arbejde med mangfoldighed og ligestilling i danske daginstitutioner.