Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen afslører nyt om genåbning

Nu sætter statsministeren ord på, hvornår hun mener Danmark vil være et sted, hvor der kan åbnes mere op.

Mandag afholdte statsminister Mette Frederiksen (S) igen pressemøde. 

Pressemødet fandt sted umiddelbart efter, at statsministeren og regionsrådsformand, Sophie Hæstorp Andersen (S) havde besøgt vaccinationscenteret i Øksnehallen i København.

Fredag tages der nemlig hul på generalprøven for et store testforsøg i Danmark, hvor planen er, at der skal vaccineres intet mindre end 5.000 personer i Øksnehallen.

Da statsministerens besøg i vaccinencenteret var slut, svarede hun på spørgsmål fra de fremmødte journalister. Her var den forestående genåbning et af de emner, der fyldte.

Midt i maj

Mette Frederiksen fortalte, at hun forventer en såkaldt ketchup-effekt, hvor Danmark lige pludseligt modtager rigtigt mange vacciner trods de startvanskelligheder, der indtil nu har været i produktionen og distributionen af vaccinerne. 

"Vi laver i dag en tryktest af vores vaccinationsindsats. Det gør vi, fordi vi forventer ketchup effekt, hvor når der kommer flere vacciner hen over foråret. Hvis en stor mængde vaccinerne kommer på én dag, så skal vi hurtigt have dem ud at virke," fortalte Mette Frederiksen på pressemødet.

Samtidig siger statsministeren, at hun tror Danmark vil åbne mere op fra midten af maj. 

"I midten af maj vil Danmark forhåbentligt være et sted, hvor der kan åbnes mere op i kraft af at flere vil være vaccineret, vejr vil være bedre og dermed dæmpe virus og samtidig ventes flere at blive testet."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.