Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen afviser blankt

Statsministeren afviser i dag blankt, at det bliver en mulighed.

Statsminister Mette Frederiksen (S) afviser nu, at regeringen er interesseret i at købe doser af Sputnik V, der er navnet på den russisk-udviklede coronavaccine.

Statsministeren understreger, at hun mener, at der her til lands kun skal bruges vacciner, der er godkendte af det Europæiske Lægemiddel Agentur. 

"Vi skal kun bruge vacciner i Danmark, der er godkendte af EMA. Det er den russiske vaccine ikke," udtaler statsministeren. Udtalelserne faldt da Mette Frederiksen svarede på spørgsmål fra journalister efter statsministerens besøg på et vaccinationcenter i Roskilde.

Har købt mange

Mette Frederiksen mener ikke, at der er nogen grund til at købe et lager Sputnik V-vacciner ind, mens man venter på en eventuel godkendelse.

"Hvorfor købe en vaccine, der ikke er godkendt, når vi i Danmark har købt rigtig mange," fortæller hun. 

For blot et par måneder siden, lød det dog anderledes. I slutningen af februar udtalte Mette Frederiksen, at Danmark gerne betalte en god pris for overskuds-vacciner frra andre lande. 

"Vi forsøger jo at få så mange vacciner som muligt. Så hvis nogen har et overskud af vacciner, skal de bare sige til. Vi henter dem gerne. Og vi betaler også gerne en god pris for dem."

I Ungarn har man købt og bruger Sputnik V-vaccinen.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.